Ευάλωτη καρδιά και αντίσταση στην ινσουλίνη: Μειώστε τον κίνδυνο με μια κίνηση

Ευάλωτη καρδιά και αντίσταση στην ινσουλίνη: Μειώστε τον κίνδυνο με μια κίνηση

Σβήστε το φως και κλείστε τα πατζούρια! Έρευνα δείχνει πως ακόμα και το λιγοστό φως που εισβάλλει μέσα από τις κουρτίνες και τα παντζούρια κατά τη διάρκεια της νύχτας, διαταράσσει τον ύπνο και επηρεάζει την υγεία

220315131054_darkness
Κλείστε τις περσίδες, τραβήξτε τις κουρτίνες και σβήστε όλα τα φώτα πριν από τον ύπνο. Η έκθεση ακόμα σε μέτριο φωτισμό κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου βλάπτει σοβαρά την καρδιαγγειακή λειτουργία και αυξάνει την αντίσταση στην ινσουλίνη το επόμενο πρωί, σύμφωνα με νέα μελέτη του Northwestern Medicine που δημοσιεύθηκε στο PNAS.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης αντικατοπτρίζουν πως μία μόνο νύχτα έκθεσης σε μέτριο φως δωματίου, κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα της γλυκόζης και το καρδιαγγειακό σύστημα που αποτελούν παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και μεταβολικό σύνδρομο» τόνισε η Δρ. Phyllis Zee, επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας και επικεφαλής της ιατρικής ύπνου του Πανεπιστημίου Northwestern στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με την ίδια «κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό ο κόσμος να αποφύγει ή να ελαττώσει την έκθεση στο φως κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Αύξηση του καρδιακού παλμού


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης