Υπνική άπνοια: Έξι ανησυχητικά συμπτώματα που αποκαλύπτουν ότι πάσχετε

Υπνική άπνοια: Έξι ανησυχητικά συμπτώματα που αποκαλύπτουν ότι πάσχετε

Ξυπνάτε κουρασμένοι παρότι κοιμηθήκατε αρκετές ώρες; Έχετε συχνούς πονοκεφάλους και πολλά νεύρα το πρωί χωρίς προφανή αιτία; Μάλλον πρέπει να εξετάσετε την πιθανότητα να πάσχετε από υπνική άπνοια

220127140725_apnoia
Η υπνική άπνοια δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις, παρόλο που οι ενήλικες άνω των 50 ετών και οι παχύσαρκοι βρίσκονται στις ομάδες κινδύνου. Η συγκεκριμένη διαταραχή δεν είναι ένα απλό ροχαλητό – αν και το ροχαλητό μπορεί να είναι σύμπτωμά της – και σχετίζεται με ποικίλα ροβλήματα υγείας.

Για να διαπιστώσετε λοιπόν πόσο επικίνδυνο είναι το ροχαλητό σας, ενημερωθείτε σχετικά με τα συμπτώματα της υπνικής άπνοιας που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν:

Επικίνδυνες άπνοιες

Τα δύο πιο προφανή συμπτώματα της υπνικής άπνοιας είναι οι παύσεις στην αναπνοή (άπνοια) κατά τη διάρκεια του ύπνου και το δυνατό ροχαλητό. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Mayo Clinic, όσοι πάσχουν από το σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο ροχαλίζουν πολύ δυνατά όταν κοιμούνται ανάσκελα και ηρεμούν κάπως όταν γυρίζουν στο πλάι. Αν και το απλό ροχαλητό δεν αποτελεί σημάδι σημάδι υπνικής άπνοιας, το δυνατό και ενοχλητικό ροχαλητό που συνοδεύεται από άπνοιες είναι ένας σοβαρός λόγος να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης