ΧΑΠ: Επαναστατική μέθοδος «δίνει ανάσα» στους ασθενείς

ΧΑΠ: Επαναστατική μέθοδος «δίνει ανάσα» στους ασθενείς

Νέα επανασταστική μέθοδος υπόσχεται να δώσει ανάσα στους πνεύμονες των ασθενών με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Ο κ. Μιχάλης Δωρής, Επεμβατικός Πνευμονολόγος και Υπεύθυνος του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου του ΥΓΕΙΑ μας εξηγεί τον τρόπο εφαρμογής και την αποτελεσματικότητά της

190305140056_vihas
Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι μια νόσος που αφορά χιλιάδες ασθενείς, κατά βάση πρώην ή και νυν καπνιστές. Στα τελικά και προ-τελικά στάδιά της, η νόσος εκδηλώνεται με αφόρητη δύσπνοια και οδηγεί στην οξυγονοθεραπεία.

Οι ασθενείς σε τελικό στάδιο της ΧΑΠ δεν μπορούν να εκτελέσουν βασικές λειτουργίες όπως το να πλυθούν, να ντυθούν ή να βγουν έξω από το σπίτι τους. Η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν, συντηρεί απλώς την δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν.

Επαναστατική ενδοσκοπική μέθοδος

Η Επεμβατική Πνευμονολογία είναι μια σύγχρονη εξειδίκευση της Πνευμονολογίας που συνδυάζει τις διαγνωστικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις με ενδοσκοπικές τεχνικές. Σήμερα, χρησιμοποιώντας μια επαναστατική ενδοσκοπική τεχνική, μπορούμε να δώσουμε λύση-ανάσα στους ασθενείς που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης