Κορωνοϊός – Αντισώματα: Το απρόσμενο πλεονέκτημα των 50ρηδων

Κορωνοϊός – Αντισώματα: Το απρόσμενο πλεονέκτημα των 50ρηδων

Στην προσπάθειά τους να διαπιστώσουν ποιοι άνθρωποι είναι πιο προστατευμένοι από τον κορωνοϊό και τις πιο επιθετικές του μεταλλάξεις, οι επιστήμονες κατέληξαν σε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα – Πότε παράγουμε περισσότερα αντισώματα και τι ρόλο παίζουν εμβολιασμός και φυσική νόσηση

210924185123_mask
Με την εμφάνιση των μεταλλάξεων του SARS-CoV-2 σε όλο τον κόσμο, η εξάπλωση της πανδημίας επιταχύνεται ραγδαία. Μια ερευνητική ομάδα υπό τους Joelle Pelletier και Jean-François Masson, καθηγητές στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου του Montréal θέλησαν να μάθουν αν η φυσική λοίμωξη ή ο εμβολιασμός είναι εκείνο που οδηγεί στην παραγωγή περισσότερων προστατευτικών αντισωμάτων.

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι όσοι είχαν λάβει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech ή της AstraZeneca είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων από τα άτομα που είχαν μολυνθεί από τον ιό. Επιπλέον, τα αντισώματα αυτά ήταν αποτελεσματικά και έναντι της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία δεν είχε εμφανιστεί στο Κεμπέκ το 2020 όταν και συλλέχθηκαν τα δείγματα.

Οι ειδικοί ενδιαφέρθηκαν για μια συνθήκη που δεν έχει μελετηθεί εκτενώς, τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 αλλά δε νοσηλεύθηκαν λόγω της λοίμωξης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης