Κορωνοϊός: Το αντικαταθλιπτικό φάρμακο που μειώνει την πιθανότητα νοσηλείας

Κορωνοϊός: Το αντικαταθλιπτικό φάρμακο που μειώνει την πιθανότητα νοσηλείας

Περιορισμό των αναγκών νοσηλείας σε ασθενείς με COVID-19 φαίνεται πως επιφέρει η χορήγηση φλουβοξαμίνης, ενός αντικαταθλιπτικού φαρμάκου – Τα αποτελέσματα νέας μελέτης που ανοίγουν τον δρόμο για μια νέα, οικονομική και ευρέως διαθέσιμη θεραπεία

200603133507_farmaka
Ακόμα και μετά την ταχεία παραγωγή και διάθεση ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για τον κορωνοϊό, η διαθεσιμότητά τους παραμένει πρόκληση, λόγω του κόστους και των συνθηκών αποθήκευσης. Επομένως, είναι σημαντικό για την επιστημονική κοινότητα να εντοπίσει άμεσα οικονομικές, αποτελεσματικές και ευρέως διαθέσιμες θεραπείες για την COVID-19.

Η δραστική ουσία φλουβοξαμίνη, εκλεκτικός αναστολέας επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI) που περιέχεται σε φάρμακα κατά της κατάθλιψης, αποτελεί μια πιθανή θεραπευτική επιλογή κατά της COVID-19 λόγω των αντιφλεγμονωδών και πιθανώς αντιικών επιδράσεών της. Μια προηγούμενη ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, τυχαιοποιημένη δοκιμή ανέδειξε, μάλιστα, ότι η φλουβοξαμίνη θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο κλινικής επιδείνωσης σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19.

Σε νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο the Lancet, ομάδα ερευνητών από τη Βραζιλία πραγματοποίησαν μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη δοκιμή για να εξετάσουν την αποτελεσματικότητα της φλουβοξαμίνης στην πρόληψη της εξέλιξης της COVID-19 και της επακόλουθης νοσηλείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης