Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος κάποιοι αρνούνται ή διστάζουν να εμβολιαστούν

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος κάποιοι αρνούνται ή διστάζουν να εμβολιαστούν

Πώς μπορεί κάποιος να εφησυχάζει και να αρνείται ή να καθυστερεί να εμβολιαστεί όταν αναλογίζεται τους αριθμούς των κρουσμάτων και των θανάτων που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός τους τελευταίους 18 μήνες; Πώς γίνεται να διαμαρτύρεται χωρίς να φορά μάσκα, αγνοώντας μια προφανή απειλή; Οι επιστήμονες έχουν την εξήγηση

211021173932_antiemvoliastes
Τα εμβόλια σώζουν ζωές. Για να μπορέσουν να κρατήσουν ασφαλείς ολόκληρες κοινότητες, όμως, πρέπει να λαμβάνονται από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, καθώς μόνο τότε μπορούν οι εμβολιασμένοι άνθρωποι να προσφέρουν προστασία στους ανεμβολίαστους, συνθήκη γνωστή ως «ανοσία της αγέλης».

Δυστυχώς, αρκετά συχνά αυτό δεν συμβαίνει. Οι λόγοι είναι πολλοί και διαφέρουν μεταξύ των ανθρώπων. Σε σχετική δημοσίευση στο The Conversation, λοιπόν, οι κλινικοί ψυχολόγοι Ross G. Menzies και Rachel E. Menzies από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, υποστηρίζουν ότι ένας σημαντικός παράγοντας για τη διστακτικότητα που παρουσιάζουν ορισμένοι άνθρωποι απέναντι στα εμβόλια είναι ο φόβος -και συγκεκριμένα ο φόβος του θανάτου.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης