Νέα πρωτοποριακή θεραπεία για Ινομυώματα και Αδενομύωση μήτρας

Νέα πρωτοποριακή θεραπεία για Ινομυώματα και Αδενομύωση μήτρας

Ο Δρ. Μάριος Μαρκόπουλος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΜΗΤΕΡΑ παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα της κρυομυόλυσης, μιας νέας, ελάχιστα παρεμβατικής θεραπεία των ινομυωμάτων και της αδενομύωσης της μήτρας με στόχο την ασφαλή, ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση των παθήσεων

210714162136_woman_doctor_gynaikologos
Τα ινομυώματα της μήτρας είναι καλοήθεις όγκοι της μήτρας και αποτελούν μια από τις συνηθέστερες παθήσεις των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, καθώς αφορούν περίπου 4 στις 10 γυναίκες. Είναι μέχρι σήμερα η συνηθέστερη αιτία αφαίρεσης της μήτρας πριν την εμμηνόπαυση.

Η αδενομύωση είναι μια καλοήθης πάθηση της μήτρας που αφορά σε διαταραχή της αρχιτεκτονικής του τοιχώματός της και παρατηρείται περίπου στο 20% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας. Εμφανίζει διάφορες μορφές και μπορεί να είναι εστιακή ή διάχυτη. Η αδενομύωση συχνά συνυπάρχει με άλλες καλοήθεις παθήσεις, όπως τα ινομυώματα της μήτρας και την ενδομητρίωση. Η αδενομύωση συχνά προσομοιάζει απεικονιστικά με τα ινομυώματα της μήτρας και προκαλεί παρόμοια με αυτά συμπτώματα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης