Γαλακτοκομικά με πλήρη ή χαμηλά λιπαρά; Ποια ωφελούν περισσότερο την καρδιά

Γαλακτοκομικά με πλήρη ή χαμηλά λιπαρά; Ποια ωφελούν περισσότερο την καρδιά

Τελικά να προτιμάμε τα γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη ή με χαμηλά λιπαρά με στόχο τη βέλτιστη καρδιακή υγεία; Δείτε τι αποκαλύπτουν τα ερευνητικά δεδομένα

210922174503_dairy__1_
Πρόσφατα ερευνητικά στοιχεία έρχονται να απενοχοποιήσουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με πλήρη λιπαρά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο PLoS Medicine, ανέδειξε ότι ακόμα και όσοι προσλάμβαναν υψηλότερες ποσότητες λίπους από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, είχαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων αλλά και μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας.

Έχοντας συλλέξει αυτά τα δεδομένα που αφορούσαν σε πάνω από 4.000 Σουηδούς 60 ετών, οι ερευνητές, με στόχο να εξασφαλίσουν μια πιο συγκεντρωτική εικόνα, συνδύασαν τα αποτελέσματα αυτά με δεδομένα παρόμοιων 17 μελετών που αφορούσαν πολίτες άλλων χωρών (από τις ΗΠΑ, τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο), με τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων να ανέρχεται τελικά στους 43 χιλιάδες. Τα αποτελέσματά τους επιβεβαιώθηκαν και μετά από αυτή την ανασκόπηση των παλιότερων ερευνών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης