Διαβήτης: Τι καλύπτουν τα συμβόλαια υγείας

Διαβήτης: Τι καλύπτουν τα συμβόλαια υγείας

Τι ισχύει στα συμβόλαια υγείας όσον αφορά την κάλυψη των διαβητικών ασθενών και ποια πρωτόκολλα ακολουθούν οι ασφαλιστικές εταιρίες για αυτές τις περιπτώσεις

200625123450_191129144709_insurance-2
Η συζήτηση είναι παλιά, αλλά τη μεταφέρουμε επειδή έχει ενδιαφέρον: αφορά μια ενδιαφέρουσα συνομιλία ανάμεσα σε ένα πρώην υπουργό και ένα CEO ασφαλιστικής εταιρίας στο περιθώριο ενός συνεδρίου… Ο πολιτικός, διαβητικός ων, εξέφρασε στο στέλεχος τη δυσαρέσκεια του καθώς καμία εταιρία δεν τον ασφάλιζε επειδή έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη. Ο επικεφαλής της ασφαλιστικής εταιρίας από την πλευρά του εξηγούσε υπερασπιζόμενος τον κλάδο, ότι την ασφάλιση την κάνουμε όταν είμαστε υγιείς για να μας καλύψει σε περίπτωση που αρρωστήσουμε στο μέλλον.

Από τότε κάποια πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί στην ασφαλιστική αντιμετώπιση του διαβήτη, μιας ύπουλης ασθένειας που επηρεάζει το καρδιοαγγειακό σύστημα. Οι άμεσες επιπλοκές του διαβήτη μπορούν να δημιουργήσουν στον ασθενή υπογλυκαιμία, υπεργλυκαιμία, ενώ η σοβαρότερη επιπλοκή είναι το διαβητικό κώμα. Οι έμμεσες βλάβες της ασθένειας επηρεάζουν τα αγγεία συνήθως σε καρδιά, νεφρούς και μάτια με αποτέλεσμα καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, οφθαλμοπάθειες και άλλες σοβαρές επιπλοκές που παρουσιάζονται με την πάροδο των ετών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης