Νομική Προστασία: Σε τι διαφέρει από την ασφάλιση αστικής ευθύνης – Ενημερωθείτε

Νομική Προστασία: Σε τι διαφέρει από την ασφάλιση αστικής ευθύνης – Ενημερωθείτε

Ενισχυμένη κατά 2,6% εμφανίζεται στο 5μηνο του 2021 η παραγωγή του κλάδου της νομικής προστασίας, γεγονός που αποδεικνύει πως οι Έλληνες σταδιακά ανακαλύπτουν την σπουδαιότητα του να έχουν έναν δικηγόρο στο πλευρό τους. Δείτε τι ακριβώς είναι η νομική προστασία και σε τι διαφέρει από την αστική ευθύνη

190722170335_asfalisi_ygeia2-1280x720
Ενισχυμένη κατά 2,6% εμφανίζεται στο 5μηνο του 2021 η παραγωγή του κλάδου της νομικής προστασίας, γεγονός που αποδεικνύει πως οι Έλληνες σταδιακά ανακαλύπτουν την σπουδαιότητα του να έχουν έναν δικηγόρο στο πλευρό τους.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), το διάστημα Ιανουαρίου – Μαίου 2021 η συνολική ασφαλιστική παραγωγή αυξήθηκε κατά 10,4%, εξαιτίας κυρίως της αύξησης των εργασιών στους κλάδους ζωής (20,2%), αλλά και στις ασφαλίσεις κατά ζημιών (2,5%). Ειδικότερα, τα ασφάλιστρα της νομικής προστασίας «άγγιξαν» τα 14,1 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή να υπολογίζεται στο 1,6%. «Ο ασφαλιστής νομικής προστασίας καλύπτει αφενός, τις αναγκαίες για την προστασία του ασφαλισμένου δαπάνες – δικαστικές και εξώδικες – που περιλαμβάνουν, βεβαίως και την αμοιβή του πληρεξούσιου δικηγόρου, καθώς και τα έξοδα και τα τέλη ενώπιον δικαστικών και διοικητικών αρχών. Επιπλέον, αναλαμβάνει να καλύψει την επιδικαζόμενη στον αντίδικο δικαστική δαπάνη, (εφόσον έτσι αποφασίσει το δικαστήριο)», σημειώνει η ΕΑΕΕ και συνεχίζει: «Ως εκ τούτου, πρόκειται για και δη, ασφάλιση παθητικού, διότι τόσο οι δαπάνες νομικής προστασίας του ασφαλισμένου, όσο και η ενδεχόμενη υποχρέωση καταβολής των δαπανών του αντιδίκου, δεν μειώνουν τα ενεργητικά στοιχεία του ασφαλισμένου, αλλά δημιουργούν και επαυξάνουν τα παθητικά του στοιχεία».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης