Κορωνοϊός: Ποιοι διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο νόσησης – Πώς να τον μειώσουν

Κορωνοϊός: Ποιοι διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο νόσησης – Πώς να τον μειώσουν

Η αϋπνία και η καθημερινή εξουθένωση, κυρίως η επαγγελματική, αυξάνουν τις πιθανότητες μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καθώς και σοβαρής νόσησης από COVID-19, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ωστόσο, τα στοιχεία έδειξαν και έναν απλό τρόπο να μειωθεί ο κίνδυνος. Δείτε ποιον

210323172324_woman_tired_kopwsi
Σε αυξημένο κίνδυνο νόσησης από COVID-19 εκθέτουν τους ανθρώπους δύο ανησυχητικές καταστάσεις που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Bloomberg του Πανεπιστημίου Johns Hopkins έκρουσαν τον κώδωνα για όσους πάσχουν από αϋπνία και ιδιαίτερα από καθημερινή εξάντληση (burnout), η οποία συνδέθηκε με υπερδιπλάσιες πιθανότητες νόσησης. Η σχετική έρευνα δημοσιεύεται στο BMJ Nutrition Prevention & Health.

Τα ερευνητικά πορίσματα προέκυψαν κατόπιν συλλογής και αξιολόγησης απαντήσεων για το διάστημα 17 Ιουλίου έως 25 Σεπτεμβρίου 2.884 υγειονομικών που αντιμετωπίζουν περιστατικά COVID-19 από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α., σχετικά με τον τρόπο ζωής και τη συνολική τους υγεία, συμπεριλαμβανομένων του χρόνου ύπνου και της κόπωσης. Από το σύνολο των συμμετεχόντων, 568 είχαν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στο παρελθόν.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης