Κορωνοϊός: Ο φαρμακευτικός συνδυασμός που επιβαρύνει κατά 40% την καρδιά

Κορωνοϊός: Ο φαρμακευτικός συνδυασμός που επιβαρύνει κατά 40% την καρδιά

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες, τονίζοντας πως η χρήση αζιθρομυκίνης ταυτόχρονα με φάρμακα επιμήκυνσης του διαστήματος QT, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών συμβάντων

200706085034_coronavirus5454
Στο πλαίσιο του διαλόγου σχετικά με τα φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση της λοίμωξης COVID-19, οι επιστήμονες έχουν καταθέσει και στη συνέχεια αποσύρει προτάσεις για πολλές υποψήφιες δραστικές ουσίες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η υδροξυχλωροκίνη, η οποία παρουσιάστηκε ως πολλά υποσχόμενη στην αρχή της πανδημίας, αλλά στη συνέχεια η έκτακτη χρήση της ανακλήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), λόγω ανησυχίας ότι το φάρμακο προκαλεί καρδιακά συμβάντα, όπως ο μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός και το έμφραγμα.

Ένα άλλο φάρμακο, η αζιθρομυκίνη -ευρέως συνταγογραφούμενο αντιβιοτικό – διερευνάται τώρα ως πιθανή θεραπεία για την COVID-19, με την συσχέτιση της αζιθρομυκίνης με καρδιακά συμβάντα να τίθεται κι αυτή επί τάπητος. Σημειώνεται ότι το 2012, ο FDA είχε εκδώσει προειδοποίηση για την αζιθρομυκίνη δηλώνοντας ότι είχε συνδεθεί με καρδιακά συμβάντα, αλλά οι επόμενες μελέτες είχαν μικτά αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης