Η βλάβη του δέρματος που εμφανίζεται στους 50ρηδες και θέλει άμεση αντιμετώπιση

Η βλάβη του δέρματος που εμφανίζεται στους 50ρηδες και θέλει άμεση αντιμετώπιση

Αν ο δερματολόγος σας είπε ότι έχετε μία ακτινική υπερκεράτωση στο δέρμα, αυτό σημαίνει ένα πράγμα: ότι το δέρμα σας έχει υποστεί σοβαρές βλάβες από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, στο σολάριουμ ή και τα δύο. Όποια κι αν είναι η αιτία, πρέπει πια να προστατευθείτε από την υπεριώδη ακτινοβολία, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό

190904100122_dermatologos
Η ακτινική υπερκεράτωση είναι κατά βάση μια προκαρκινική αλλοίωση στο δέρμα. Αναπτύσσεται συχνότερα σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, που έχουν συσσωρεύσει αθροιστικές βλάβες από την συχνή έκθεση στον ήλιο. Οι πιο συνηθισμένες θέσεις εμφάνισής της είναι τα σημεία του δέρματος που εκτίθενται επανειλημμένα στην υπεριώδη ακτινοβολία, όπως στο πρόσωπο, στα άτριχα σημεία του δέρματος του κρανίου, στα αυτιά, στη ραχιαία επιφάνεια των χεριών, στον λαιμό, στον αυχένα κ.λπ.

Η ακτινική υπερκεράτωση μπορεί να έχει το ίδιο χρώμα με το δέρμα ή να είναι πιο σκουρόχρωμη, ροζ ή κόκκινη. Είναι σκληρή στην αφή, συχνά μοιάζει με εξόγκωμα και έχει τραχιά υφή (σαν κρούστα) ή φολιδωτή (σαν να έχει λέπια).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης