Υποστηρικτές του Χαφτάρ: Οι Τούρκοι παραβιάζουν την εκεχειρία μεταφέροντας Σύρους τρομοκράτες

Υποστηρικτές του Χαφτάρ: Οι Τούρκοι παραβιάζουν την εκεχειρία μεταφέροντας Σύρους τρομοκράτες

Το διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα έγινε νωρίτερα στόχος έξι ρουκετών Grad - «Σεβαστήκαμε την κατάπαυση του πυρός, αλλά το να τοποθετείς αντιαεροπορικά συστήματα και να μεταφέρεις Σύρους τρομοκράτες,  αποτελούν παραβίαση της εκεχειρίας» τονίζει οργάνωση προσκείμενη στον Χαφτάρ 

LNA-768x538
Λίγες μόλις ημέρες έχουν περάσει από τη Διάσκεψη στη γερμανική πρωτεύουσα για τη Λιβύη και η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μοιάζει έυθραυστη, με το πολεμικό κλίμα ανάμεσα στις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και την Τουρκία να εξακολουθεί να υφίσταται.

Η οργάνωση M.LNA, προσκείμενη στο στρατόπεδο του Χαφτάρ, θέτει σε εφαρμογή ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το αεροδρόμιο Μίτιγκα.

«Σεβαστήκαμε την κατάπαυση του πυρός, αλλά το να τοποθετείς αντιαεροπορικά συστήματα, να μεταφέρεις Σύρους τρομοκράτες, να πετάς UAVs, αποτελούν παραβίαση της εκεχειρίας. Και το σημερινό UAV ήταν η εκατοστή παραβίαση», τόνισε εκπρόσωπος της οργάνωσης σε συνέντευξη Τύπου.


«Οποιοδήποτε ιπτάμενο αντικείμενο θα καταρρίπτεται», ξεκαθάρισε .

Στρατός του Χαφτάρ: Ρίξαμε τουρκικό drone έξω από την Τρίπολη

Κλείσιμο
Drone τουρκικής κατασκευής υποστήριξε, νωρίτερα, πως κατέρριψε έξω από την Τρίπολη ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του στρατάρχη Χαφτάρ.

Όπως αναφέρει στο Twitter λογαριασμός που απηχεί τις απόψεις του Στρατάρχη Χαφτάρ και του LNA, το drone ανήκει στον στρατό του Σάρατζ.

Μάλιστα ο LNA δείχνει και φωτογραφίες που δείχνουν φτερά από το UAV που κατέρριψαν.

Λιβύη: Λουκέτο στο μοναδικό αεροδρόμιο που βρισκόταν σε λειτουργία

Το διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα έγινε στόχος έξι ρουκετών Grad, μία ενέργεια που συνιστά «κατάφωρη απειλή» στην ασφάλεια της κυκλοφορίας των αεροσκαφών και «μία νέα παραβίαση της εκεχειρίας», η οποία εφαρμόσθηκε στις 12 Ιανουαρίου μεταξύ των εμπολέμων πλευρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμαντ Γκνούνου.

Τουρκικά ΜΜΕ απέδωσαν τις ενέργειες αυτές στις δυνάμεις που πρόσκεινται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του στατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Οι πτήσεις εκτρέπονται προς το αεροδρόμιο της πόλης Μισράτα, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης