Ισπανία: Δύο μεγάλες εκρήξεις σε εργοστάσιο χημικών - Τουλάχιστον ένας νεκρός

Ισπανία: Δύο μεγάλες εκρήξεις σε εργοστάσιο χημικών - Τουλάχιστον ένας νεκρός

Τουλάχιστον 6 οι τραυματίες σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Καταλονίας - Ένα παρακείμενο σπίτι καταστράφηκε από τις εκρήξεις -  Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τοξικό νέφος

1579025167_91478
Δυο μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 18:30 απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ισπανίας) σε εργοστάσιο χημικών, έξω από την Ταραγόνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υπουργό Εσωτερικών της Καταλονίας, Μικέλ Μπουχ, ένα άτομο έχασε τη ζωή του κι άλλοι έξι υπάλληλοι του εργοστασίου τραυματίστηκαν. Οι δυο εξ αυτών είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλοι δυο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Επιπλέον, υπάρχει κι ένας αγνοούμενος. 



Από τις εκρήξεις, καταστράφηκε κι ένα παρακείμενο σπίτι, ως αποτέλεσμα του ωστικού κύματος που προκάλεσε η έκρηξη, στο οποίο βρισκόταν ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του.  

Το τμήμα πολιτικής προστασίας της Καταλονίας έχει ζητήσει από τους πολίτες να μείνει σε κλειστούς χώρους και να αποφεύγει την κίνηση σε γύρω δρόμους. Η συγκεκριμένη προειδοποιήση έχει απευθυνθεί στους πολίτες της Ταραγόνα και των γειτονικών πόλεων Σαλού, Βιλασέκα, Ρέις, Κονστανί, Ελ Μορέλ και Λα Κανόνια (συνολικά, 300.000 κόσμος).

Οι πυροσβέστες εργάζονται στην υπόθεση πως πρόκειται για εκρήξεις προπυλενίου, ενώ σημειώνουν πως έχουν καταφέρει να θέσουν την πυρκαγιά σε «ελεγχόμενη κατάσταση».

Επιπλέον, έχει διακοπεί η κίνηση τρένων στις γραμμές Ταραγόνα - Ρέις και Ταραγόνα - Πορτ Αβεντούρα.
Κλείσιμο




Οκτώ ομάδες πυροσβεστών με 20 άτοτμα, συνολικά, έχουν αναλάβει να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αρχές, δεν έχει δημιουργηθεί τοξικό νέφος από την πυρκαγιά. 

Οι πληροφορίες θέλουν το εργοστάσιο να ανήκει στην εταιρεία πετροχημικών IQOXE. Με βάση τις αναφορές, οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε δεξαμενή αιθυλενοξειδίου του εργοστασίου, ενός μη τοξικού, αλλά εξαιρετικά εύφλεκτου προϊόντος




O Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Καταλονίας Κιμ Τόρα και ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για την κατάσταση στον τόπο της έκρηξης. Επιπλέον, του έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση της χώρας είναι έτοιμη να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης