Brexit: Tελεσίγραφο Φάρατζ στον Τζόνσον για να αποσύρει τη συμφωνία με την ΕΕ

Brexit: Tελεσίγραφο Φάρατζ στον Τζόνσον για να αποσύρει τη συμφωνία με την ΕΕ

Ο ηγέτης του κόμματος «Brexit» δίνει προθεσμία στον Βρετανό πρωθυπουργό έως τις 14 Νοεμβρίου να αποσύρει τη συμφωνία του Brexit και να συμμαχήσουν τα δύο κόμματα ενόψει των εκλογών

Φάρατζ: Η ψήφος για το Brexit θα μπορούσε τώρα να ανατραπεί
«Ή αποσύρεις τη συμφωνία του Brexit με την Ε.Ε και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τις εκλογές ή θα διεκδικήσουμε κάθε έδρα στις 12 Δεκεμβρίου», είναι το τελεσίγραφο του ηγέτη του κόμματος του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ προς τον Βρετανό πρωθυπουργό και αρχηγό των Τόρις, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Φάρατζ κηρύσσει τον «πόλεμο» στους Εργατικούς και τους Συντηρητικούς , δίνοντας στον ένοικο της Ντάουνινγκ Στριτ προθεσμία έως τις 14 Νοεμβρίου για να εγκαταλείψει τη συμφωνία του Brexit με την Ε.Ε και να συνεργαστεί εν όψει των εκλογών με το κόμμα του «Brexit», γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Το τελεσίγραφο Φάρατζ έρχεται λίγες ώρες μετά τις παρεμβατικές δηλώσεις Τραμπ στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» επικαλούμενη στελέχη των Συντηρητικών που εμφανίστηκαν δυσαρεστημένα για τα όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος .

Ο Τραμπ έσπευσε χθες να δηλώσει ότι οι δύο πολιτικοί άνδρες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους καθιστώντας τους μία ανίκητη δύναμη στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, κάτι που έχει ήδη απορρίψει το κόμμα των Συντηρητικών.

Ο Nάιτζελ Φάρατζ, πάντως, άκουσε καλά τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πήρε φόρα...δίνοντας προθεσμία στον Τζόνσον έως τις 14 Νοεμβρίου να αποσύρει τη συμφωνία του Brexit που συνήψε με τις Βρυξέλλες και να συνεργαστεί μαζί του στις εκλογές. Διαφορετικά, όπως είπε, θα διεκδικήσει κάθε έδρα σε Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία.

Εάν δεν δημιουργηθεί συμμαχία Τόρις και κόμματος Brexit «ενόψει» των εκλογών, τότε οι ελπίδες του Μπόρις Τζόνσον για πλειοψηφία στη βουλή εξανεμίζονται, αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης