Johnson & Johnson: Διακανονισμός €20 εκατ. με 2 κομητείες των ΗΠΑ για την κρίση των οπιοειδών

Johnson & Johnson: Διακανονισμός €20 εκατ. με 2 κομητείες των ΗΠΑ για την κρίση των οπιοειδών

Η μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία προσπαθεί να απαλλαχθεί από τη μεγάλη δίκη για την επιδημία των οπιοειδών που ξεκινά στις ΗΠΑ σε λίγες εβδομάδες

xapia
Σε διακανονισμό, ύψους 20 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων έφτασε η Johnson & Johnson με δυο κομητείες του Οχάιο και έγινε, έτσι, η τελευταία εταιρεία που προσώρησε σε μια τέτοια κίνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να απαλλαχθεί από τη μεγάλη ομοσπονδιακή δίκη για την υπόθεση οπιοειδών που απασχολεί τις ΗΠΑ.

Η συμφωνία της φαρμακευτικής εταιρείας με τις κομητείες Cuyahoga και Summit προέκυψε ένα μήνα μετά την απόφαση δικαστηρίου της Οκλαχόμα, που την υποχρέωνε να καταβάλει 572 εκατομμύρια δολάρια σαν πρόστιμο για τις τακτικές marketing που εφάρμοζε αναφορικά με τα οπιοειδή στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε τρεις, περίπου, εβδομάδες πριν την έναρξη της πρώτης προγραμματισμένης δίκης για την επιδημία των οπιοειδών που έχει συνταράξει τη χώρα. Άλλες τέσσερις εταιρείες, που παρασκευάζουν το συγκεκριμένο αναλγητικό, έχουν φτάσει σε ανάλογους διακανανονισμούς του τελευταίους μήνες και δεν θα δικαστούν στη διαδικασία που θα ξεκινήσει στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Κλίβελαντ.

Η Johnson & Johnson εξακολουθεί, πάντως, να είναι αντιμέτωπη με άλλες 2.000 περίπου αγωγές για το ίδιο θέμα.

Κλείσιμο
«Αναγνωρίζουμε πως η κρίση οπιοειδών αποτελεί μια περίπλοκη πρόκληση για τη δημόσια υγεία και συνεργαζόμαστε στενά με τις κοινότητες και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» ανέφερε η J&J σε ανακοίνωσή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα οπιοειδή έχουν συνδεθεί με περισσότερους από 400.000 θανάτους στις ΗΠΑ από το 2000.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης