Υπόθεση Κασόγκι: «Αφίχθη το ζώο που θα θυσιαστεί;» - Νέοι διάλογοι φρίκης

Υπόθεση Κασόγκι: «Αφίχθη το ζώο που θα θυσιαστεί;» - Νέοι διάλογοι φρίκης

Για ζώο προς θυσία μιλά  ο ιατροδικαστής του τρόμου λίγο πριν την άφιξη του δημοσιογράφου   - Ντοκιμαντέρ του BBC αποκαλύπτει τους κυνικούς διαλόγους των πρακτόρων της Σαουδικής Αραβίας μέσα στο προξενείο

khasshoggi-arthro
Στα κεντρικά γραφεία της MIT, της διαβόητης Υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας, μια πλειάδα πρακτόρων με άριστη γνώση της Αραβικής γλώσσας, άκουγαν με προσοχή τους διαλόγους που έφταναν στα αφτιά τους από το Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Ήταν 2 Οκτωβρίου, ένα χρόνο πριν, όταν ο δημοσιογράφος της Washington Post και επικριτής του καθεστώτος στο «βασίλειο του σκότους», όπως το αποκαλούν πολλοί, Τζαμάλ Κασόγκι, πέρασε την είσοδο του προξενείου της χώρας του.

Απ΄ έξω έμεινε η αρραβωνιαστικιά του να τον περιμένει και αυτή ήταν η τελευταία φορά που τον είδε κάποιος, αφού ο Κασόγκι δεν βγήκε ποτέ ζωντανός από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Η υπόθεση της δολοφονίας του συγκλόνισε την υφήλιο, όταν χάρη στις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αποκαλύφθηκαν απίστευτες λεπτομέρειες για την εκτέλεση του.

Σε ένα καινούργιο ντοκιμαντέρ του BBC που προβλήθηκε χθες, αποκαλύφθηκαν και νέοι διάλογοι φρίκης σύμφωνα με δύο αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών που τους άκουσαν πριν από λίγους μήνες.

Σε αυτούς πρωταγωνιστούν ο Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ που είχε οργανώσει την επιχείρηση και ο Σαλάχ Μοχάμεντ Αλ Τουμπάιγκι, ο ιατροδικαστής των Μυστικών Υπηρεσιών του βασιλείου.

«Αφίχθη το ζώο που θα θυσιαστεί;»

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την Βρετανίδα δικηγόρο Έλενα Κένεντι που άκουσε τις υποκλαπείσες συνομιλίες οι δύο άντρες αστειεύονται περιμένοντας τον άτυχο δημοσιογράφο να εισέλθει στον τόπο του μαρτυρίου του.

«Αφίχθη το ζώο που θα θυσιαστεί;» ρωτάει ο ιατροδικαστής του τρόμου όπως τον αποκάλεσαν τα Δυτικά ΜΜΕ, ενώ συνεχίζει λέγοντας κυνικά: «Συχνά παίζω μουσική όταν διαμελίζω πτώματα και μερικές φορές απολαμβάνω έναν καφέ ή καπνίζω ένα πούρο στο ένα χέρι».

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του ΟΗΕ που άκουσαν όσα κατέγραφαν οι κοριοί της ΜΙΤ, ακούγεται και η φωνή του Τζαμάλ Κασόγκι λίγες στιγμές, μετά την είσοδό του στο προξενείο.

Αρχικά η ομάδα των εκτελεστών χαιρετάει τον δημοσιογράφο και όπως επισημαίνει στο ντοκιμαντέρ η Έλενα Κένεντι, «υπάρχει αυτή η στιγμή όπου ο Κασόγκι ένας άνδρας με αυτοπεποίθηση αρχίζει να έχει μια αίσθηση, φόβου, άγχους που αυξάνεται συνεχώς για να φτάσει μετά από λίγο στο σημείο του τρόμου αντιλαμβανόμενος ότι κάτι μοιραίο θα συμβεί».

Η έτερη αξιωματούχος του ΟΗΕ Ανιές Καλαμάρ μιλώντας στο BBC είπε: «Δεν ξέρω αν ήταν βέβαιος ότι θα τον σκοτώσουν. Σίγουρα όμως σκεφτόταν ότι θα τον απαγάγουν».

Στην συνέχεια των διαλόγων ένας τρομοκρατημένος Κασόγκι ρωτάει φωνάζοντας:

«Αλήθεια θα μου κάνετε τέτοιο πράγμα; Θα μου κάνετε ένεση;» για να ακολουθήσουν σύμφωνα με την Καλαμάρ ήχοι που υποδεικνύουν ότι ο Κασόγκι πνίγεται, πιθανότατα με μια πλαστική σακούλα που του έχουν φορέσει σφιχτά στο κεφάλι.

Η αξιωματούχος του ΟΗΕ τονίζει κατηγορηματικά αυτό που όλα τα ΜΜΕ της Δύσης υποστήριζαν στα ρεπορτάζ τους από την αρχή της υπόθεσης: ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ότι αυτό το έγκλημα θα μπορούσε να διαπραχθεί από κάποιον άλλον, εκτός από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Η ενοχλητική πένα του Τζαμάλ Κασόγκι έπρεπε να σωπάσει και γι΄ αυτό ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν φέρεται να έστειλε μια ομάδα πρακτόρων στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή και ανέλαβε την ευθύνη επειδή ήταν ο ίδιος επικεφαλής. 

Εκεί, όπου το μεσημέρι της 2ας Οκτωβρίου η μοίρα του άτυχου δημοσιογράφου «σφραγίστηκε» με τον πιο φρικτό τρόπο μέσα στο προξενείο της χώρας του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης