Έρευνα: Γάλλοι και Γερμανοί λένε «ναι» σε στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα, «όχι» στην Τουρκία

nato_main

Έρευνα του «YouGov» με αφορμή τα 70ά... γενέθλια του ΝΑΤΟ

Την αντίθεσή τους στην προοπτική να υπερασπιστούν με στρατιωτικά μέσα την Τουρκία, σε περίπτωση που απειληθεί η εδαφική ακεραιότητά της ή δεχθεί επίθεση από τη Ρωσία, εκφράζουν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί πολίτες, σύμφωνα με έρευνα του «YouGov».

Με αφορμή την επέτειο των 70 ετών του ΝΑΤΟ, η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει σημαντική πτώση στη δημοφιλία της βορειοατλαντικής συμμαχίας στις μεγαλύτερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς μόλις το 39% των Γάλλων και το 54% των Γερμανών τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της χώρας τους στο ΝΑΤΟ.

Το αντίστοιχο ποσοστό στη Μεγάλη Βρετανία είναι 59%, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ως «πολύ σημαντική» τη συμμετοχή της χώρας στους στο ΝΑΤΟ αγγίζει το 44%.

Γάλλοι και Γερμανοί: Ναι σε στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα, όχι στην Τουρκία

Αναφορικά με την υποχρέωση της χώρας τους να υπερασπιστεί οποιαδήποτε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά και γειτονικές χώρες όπως η Ουκρανία, οι Γερμανοί απάντησαν ότι είναι πρόθυμοι να στηρίξουν με στρατιωτικά μέσα την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Λιθουανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, αλλά όχι την Τουρκία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι Γάλλοι πολίτες απάντησαν με τη σειρά τους ότι η η χώρα τους πρέπει να συνδράμει στρατιωτικά την Ελλάδα, την Κροατία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία και τη Λιθουανία, αλλά όχι την Τουρκία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία.

Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα του «YouGov», που διεξήχθη το 2017, η θετική γνώμη για τη συμμετοχή της χώρας τους στο ΝΑΤΟ μειώθηκε κατά 14% στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία, κατά 15% στη Γαλλία και κατά 3% στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Σιγά μην έρθουν Γερμανοί ή Γάλλοι να πολεμήσουν υπέρ της Ελλάδας κι εναντίον της Τουρκίας. Πρώτα Πλιάτσικο θα κάνουν στην Ελλάδα, όπως έκαναν και οι Μοιραίοι προγονοί τους το 1204 μ.Χ., και μετά ίσως ασχοληθούν και με την Τουρκιά. Μην έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους ΓερμανοΓάλλους !

Φρανκφούρτη

Τους πολιτες ρωτησαν ρε @μπατριοτει

Πραγματικός Πατριώτης

Αχ, ναι, καλέ, τους καημένους που μας φάγανε την Πόλη. Όχι ότι είχαμε σφάξει όλους τους Λατίνους/Ρωμαιοκαθολικούς το 1182 και όσους δεν τους σφάξαμε τους πουλήσαμε σκλάβους στους Τούρκους. Όχι ότι ρίξαμε τον αυτοκράτορα Αλέξιο τον 4ο τον Άγγελο που ήταν φιλικός προς τους Σταυροφόρους. Τι μου θυμίζει; Τι μου θυμίζει; Μήπως την Μικρασιατική Εκστρατεία που διώξαμε τον Βενιζέλο που ήταν αγαπητός στους Συμμάχους και φέραμε τον φιλογερμανό βασιλιά; Χάσαμε πάλι την Πόλη για τα μικροσυμφέροντα μας. Εάν τότε είχαμε υποσχεθεί στους Λατίνους την περιοχή της σημερινής Συρίας, Λιβάνου και Ισραήλ και εμάς να κρατάμε την Μικρά Ασία και κάναμε μαζί χριστιανική πολεμική πορεία, σήμερα δεν θα υπήρχε Τουρκία και ακόμα θα 'μασταν μεγάλο Βυζάντιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

brexit000

Κρίσιμη εβδομάδα για το Ηνωμένο Βασίλειο – Ο Βρετανός πρωθυπουργός έστειλε 3 επιστολές στην ΕΕ -Στη μία ζητά αναβολή, στην άλλη δεν τη θέλει - Η Ε.Ε. δεν θα απαντήσει στο αίτημα πριν τη συζήτηση της συμφωνίας στο Ευρωκοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα

34
w19-125133turkeypyrovoliko-1280x720

«Ένας από τους ηρωικούς συντρόφους μας έπεσε μάρτυρας και ένας άλλος τραυματίστηκε σε επίθεση με αντιαρματικά και ελαφρά όπλα (...) την οποία διέπραξαν τρομοκράτες», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας

7