Δικαστήριο της ΕΕ: Η Γερμανία μπορεί να στείλει πρόσφυγες σε φτωχότερα κράτη – μέλη της Ένωσης

ref

Παράθυρο για πιθανές επιστροφές μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο σε φτωχότερα κράτη- μέλη της Ένωσης ακόμα και αν οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι χειρότερες από αυτές της Γερμανίας, άνοιξε το Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο

Το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της Ένωσης απαντώντας σε ερωτήματα γερμανικών δικαστηρίων, αποφάσισε ότι τα αδύναμα συστήματα κοινωνικών παροχών και οι συνθήκες διαβίωσης σε ορισμένες χώρες της ΕΕ δεν είναι επαρκείς λόγοι ώστε να εμποδιστεί η μεταφορά αιτούντων άσυλο στη χώρα που είναι κατ' αρχήν υπεύθυνη για την παροχή διεθνούς προστασίας.

Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου της ΕΕ αφορούσαν σε τέσσερις περιπτώσεις υπηκόων τρίτων χωρών. Ενός με καταγωγή από την Γκάμπια ο οποίος υπέβαλε αίτηση ασύλου στην Ιταλία, σε δύο Παλαιστινίους απάτριδες που ζήτησαν διεθνή προστασία από τη Βουλγαρία και σε έναν Ρώσο υπήκοο, Τσετσένο κατά δήλωσή του, που ζήτησε άσυλο από την Πολωνία. Και οι τέσσερις αιτούντες άσυλο, παρόλο που το ζήτησαν από άλλο κράτος- μέλος της ΕΕ, συνέχισαν το ταξίδι μέχρι τη Γερμανία.

Ο πολίτης από την Γκάμπια προσέφυγε ενώπιον του διοικητικού εφετείου του ομόσπονδου κράτους της Βάδης-Βιρτεμβέργης στη Γερμανία και ζήτησε να μην επιστραφεί στην Ιταλία διότι, μεταξύ άλλων, «στο εν λόγω κράτος μέλος, υπάρχουν συστημικές ελλείψεις στη διαδικασία ασύλου και στις συνθήκες υποδοχής των αιτούντων, καθώς και στις συνθήκες διαβιώσεως των δικαιούχων διεθνούς προστασίας».

Στις άλλες δύο περιπτώσεις το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Γερμανία ρώτησε το Δικαστήριο της ΕΕ κατά πόσον μπορεί να αρνηθεί την επιστροφή τους στις πρώτες χώρες παροχής ασύλου, όταν οι συνθήκες διαβίωσης σε εκείνες τις χώρες πρέπει να θεωρηθούν ως συνιστώσες απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση ή όταν στο εν λόγω άλλο κράτος μέλος δεν θα λάβουν παροχές προς εξασφάλιση της στοιχειώδους διαβιώσεως ή λαμβάνουν αισθητά πιο περιορισμένες παροχές τέτοιου είδους σε σύγκριση με τις παροχές άλλων κρατών μελών,

Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφάσισε ότι οι χειρότερες συνθήκες διαβίωσης σε άλλα κράτη- μέλη δεν αρκούν για να στηρίξουν το αίτημα ακύρωσης της επιστροφής ενός πρόσφυγα, παρά μόνο εάν αποδειχθεί ότι εκεί  μπορεί να «περιέλθει σε σε κατάσταση έσχατης υλικής στερήσεως, η οποία θα τον εμπόδιζε να αντιμετωπίσει τις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες του, όπως είναι μεταξύ άλλων η τροφή, η προσωπική καθαριότητα και η στέγαση, και η οποία θα έβλαπτε την ψυχική ή σωματική υγεία του ή θα τον περιήγε σε κατάσταση εξευτελισμού ασυμβίβαστη με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Το 2018 η Γερμανία επέστρεψε περισσότερους από 8.000 πρόσφυγες, κυρίως στην Ιταλία, ενώ έναν πολύ μικρό αριθμό επέστρεψε και στην Ελλάδα. Ο λόγος ήταν ότι οι συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα είχαν κριθεί πολλές φορές ως «απάνθρωπες». Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών είχε μάλιστα αρνηθεί να επιστρέψει πρόσφυγες στη Βουλγαρία με την ίδια δικαιολογία, ωστόσο η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ ενδέχεται αν αλλάξει τα δεδομένα.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

καλη λευτερια

συντροφος και φραου ο χειροτερος συνδιασμος

παρε ανασα

η χαρα του συντροφου, αλωστε οταν η ηρθε η Μερκελ εδω για αυτο το θεμα της ειπε ja in allen. σε αυτη εδω την πλουσια χωρα. ψηφοι να ναι και απο οπου να ναι

Ανοιξτε τα σπιτια σας και φύγετε εσεις

Γυρνας σπιτι σου και η πορτα σπασμενη ,μπαινεις μεσα και βλέπεις να εχουν ελθει οι  επενδυτες .Αλλοι εχουν ανοιξει το ψυγειο και εχουν πεσει σαν τους γλάρους ..Αλλοι μαγειρευουν ,καποιοι εχουν κάτσει πανω στο τραπεζι και παιζουν ταβλι .Με χιλιες προφυλαξεις προχωρας προς την κρεβατοκαμαρα .Βλεπεις ενα ασκερι να εχει πεσει στο κρεβατι και να ροχαλιζει..Ακους βογγητα στο μπανιο ,,ανοιγεις την πορτα και βλεπεις ενα τριο να εχει πεσει σε περιπτύξεις μεσα στην μπανιερα ..Σε ΡΩΤΑΩ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ;  ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΑΡΚΆΚΙ ;ΏΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ;

Χωματερή

Φέρτε τους όλους στο Έλλάντα. Όσο πιο γρήγορα εξισλαμιστούμε, τόσο πιο πολύ θα γαρούν οι Γερμανοί αφεντικά μας κ θα μας δώσουν βραβείο.

το δουλικο της Μερκελ ζει

και την ξενοφοβία», με προσκεκλημένους έξι εκ των υποψηφίων δημάρχων Αθήνας (πλην του Ηλία Κασιδιάρη, που δεν εκλήθη γιατί θα εξέφραζε τελείως διαφορετικές απόψεις από τους υπολοίπους…) έλαβε χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης «Βάλτους Χ- Ο Μαύρος χάρτης της Αθήνας», στην Τεχνόπολη. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τη ΜΚΟ «HumanRights360″ και το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Ελλάδα (του κόμματος των ορφανών της Στάζι στην Γερμανία, το οποίο όμως χρηματοδοτείται από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών…) υπό την αιγίδα του «Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών» του δήμου Αθηναίων. Παρόντες ήταν ο ψοφοδεξιός Μπακογιάννης, ο κλεφτο-ΠΑΣΟΚ Γερουλάνος, ο συριζουποψήφιος Ηλιόπουλος, ο κουκουές Σοφιανός, ο Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡCIA (ζήτω η πρεσβεία!) και ο Τσιρώνης των ψευτοοικολόγων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι όλοι οι υποψήφιοι συμφώνησαν στα βασικά (δηλαδή στην μετατροπή της Αθήνας σε πόλη… πολύχρωμη και… πολυπολιτισμική), διαφωνώντας στα επιμέρους ζητήματα, για να δικαιολογήσουν ότι κατεβαίνουν με διαφορετικά ψηφοδέλτια, ενώ είναι ΙΔΙΟΙ!

Mia

ΠΑΡΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΜΚΟ...

Μ.....σ ζω “ανοιχτά σύνορα” ζώα

3 φορές Πινόκιο ψηφίσατε μ.....Σ, μ.......Σ. Τους ξέρατε ΖΩΑ.

HΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ !

Η ΠΛΕΜΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ . Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΡΥΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

teo4

Γι'αυτό που γράφεις είναι σωστό αλλά δεν υπάρχει κάτι κρυφό,ψάξου τι υπέγραφε ο Σαμαράς σε παλιότερα μνημόνια.

Jerry

Υπόδουλε έλληνα - δημοκράτη και ανθρωπιστή - θα κανείς αυτό που σε διατάζουν οι αφεντάδες σου. Θα ψηφίζεις κόμματα που προσέχουν τους μετανάστες, και σαν καλό παιδί που είσαι θα πληρώνεις τους φόρους σου. Για σένα κακομοίρη υπάρχει η ελπίδα και η υπομονή μέχρι να σβήσουν τα φώτα σου.

Αφεντικο της Ευρωπης...

....δεν είναι;;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eklo09

61 εκατομμύρια Αιγύπτιοι αποφασίζουν για 25 σημαντικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, όπως για την παράταση της θητείας του προέδρου της χώρας σε έξι από τέσσερα χρόνια, τη θεσμοθέτηση ποσόστωσης 25% στην εκλογή των γυναικών στο Κοινοβούλιο

gallia_kitrina_gileka_art2

Τα κίτρινα γιλέκα διαδηλώνουν για 23ο Σάββατο στο Παρίσι - Οι διαδηλωτές πέταξαν πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών και έβαλαν φωτιά σε μοτοσικλέτες στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας - 110 προσαγωγές

22