Γερμανία: H «κόκκινη Σάρα» αφήνει τα ηνία της Αριστεράς στο Κοινοβούλιο

die_linke_22_2_2017

Η Σάρα Βάγκενκνεχτ επικαλείται λόγους υγείας για την απόφασή της - Ωστόσο στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς υπάρχει το τελευταίο διάστημα έντονη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο της

Την πρόθεσή της να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς ανακοίνωσε στο κόμμα της η Σάρα Βάγκενκνεχτ, επικαλούμενη λόγους υγείας, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Δικτύου «Redaktionsnetzwerk» και του περιοδικού «Der Spiegel», η σημερινή επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς εξήγησε ότι κατόπιν ασθένειας που την κράτησε μακριά από τα καθήκοντά τις για δύο μήνες συνειδητοποίησε τα όριά της και την επιβάρυνσή της από το άγχος και τον υπερβολικό φόρτο εργασίας.

Όπως επισημαίνει το Spiegel, στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς υπάρχει το τελευταίο διάστημα έντονη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο της κυρίας Βάγκενκνεχτ, ενώ οι σχέσεις της με την Πρόεδρο του κόμματος Κάτια Κίπινγκ περιγράφονται ως δύσκολες. Πριν από λίγο καιρό υπήρχαν μάλιστα φήμες «πραξικοπήματος» εναντίον της επικεφαλής της Κ.Ο., αλλά τελικά οι αντίπαλοί της δεν συμπλήρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης