Ερντογάν: Στις 18 Ιουλίου τερματίζεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Erdo

Νέα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να εφαρμόσει στην Τουρκία η κυβέρνηση του Ερντογάν, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα συνεχιστεί ο «αγώνας κατά της τρομοκρατίας»

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα της Τουρκίας, με ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία ήταν η χώρα, εδώ και δύο χρόνια, από την απότυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, ανακοίνωσε, στο περιθώριο της συνεδρίασης, ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα αρθεί άμεσα, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 18 Ιουλίου, όταν και η χώρα θα επέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.

Όμως η κατάσταση δεν θα αφεθεί στην τύχη της. Νέα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να εφαρμόσει στην Τουρκία η κυβέρνηση του Ερντογάν, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα συνεχιστεί ο «αγώνας κατά της τρομοκρατίας», όπως μεταδίσει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η κυβέρνηση του Ερντογάν εξετάζει νέους κανονισμούς που θα τεθούν σε ισχύ μετά τη λήξη της διετούς κατάστασης σε έκτακτη ανάγκη αυτόν τον μήνα.

Οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να φτάσουν στο κοινοβούλιο και να εφαρμοστούν στα τέλη αυτού του μήνα, όπως είπε ανώτατος αξιωματούχος του AKP.

Η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ενδεχομένως να επηρεάσει και την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών : Λόγω της κατάστασης μπορούσαν να κρατούνται χωρίς να έχει αποδοθεί κατηγορητήριο, πράγμα που πλέον θα πρέπει να επισπευσθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trump_putinmess

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους ότι «μόλις είδα το απόσπασμα της δήλωσής μου και συνειδητοποίησα ότι πρέπει να αποσαφηνίσω τη δήλωσή μου» για τις εκλογές του 2016

8
σουεζ

Οι λεπτομέρειες που παρέχουν οι αιγυπτιακές αρχές δεν είναι πολλές, σύμφωνα με πληροφορίες του tradewindsnews, ωστόσο, τα πλοία αυτά ανήκουν στις εταιρείες NYK, Wisdom Marine Lines, AM Nomikos Transworld, HMM και Cyprus Sea Lines

Meliya

Η τροποποίηση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας δίνει νέες εξουσίες στον υπουργό Παιδείας Ναφτάλι Μπενέτ, τον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος Εβραϊκός Οίκος, ώστε να δίνει εντολή στα σχολεία να απαγορεύουν σε συγκεκριμένες οργανώσεις να δίνουν διαλέξεις στους μαθητές