Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στις 16 Ιουλίου για τον έλεγχο των όπλων

Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στις 16 Ιουλίου για τον έλεγχο των όπλων

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε και επισήμως την ατζέντα της συζήτησης μεταξύ του ρεπουμπλικανού προέδρου και του Ρώσου ομολόγου του

putr05
Την κατ' ιδίαν συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της Συνόδου του Ελσίνκι, στις 16 Ιουλίου, επιβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματούχος, αποκαλύπτοντας πως το βασικό αντικείμενο της συζήτησης των δύο ηγετών, θα είναι ο έλεγχος των όπλων.

Τα επιτελεία του Αμερικανού προέδρου και του Ρώσου ομολόγου του φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε όλες τις λεπτομέρειες, παρ' ότι πρόκειται για μία άτυπη συνάντηση, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, η οποία θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας.

Ο έλεγχος των οπλικών συστημάτων, προκειμένου να διατηρηθούν οι παγκόσμιες ισορροπίες και η γενικότερη στρατηγική, θα αποτελέσουν τη βασική ατζέντα στη συνάντηση των δύο ηγετών, ενώ στο τραπέζι θα τεθούν και άλλα ζητήματα, όπως οι σχέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων, η κρίση στη Συρία, η Βόρεια Κορέα, η Κριμαία, το Ιράν, αλλά και τα εμπορικά ζητήματα που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, Τζον Χάντσμαν, είπε ότι ο Τραμπ θα συζητήσει την "κακόβουλη δραστηριότητα" της Ρωσίας κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τον Πούτιν στο Ελσίνκι.

«Ο πρόεδρος πιστεύει ότι μια καλύτερη σχέση με τη Ρωσία θα ήταν καλή τόσο για την Αμερική όσο και για τη Ρωσία αλλά η μπάλα στην πραγματικότητα βρίσκεται στο ρωσικό γήπεδο και ο πρόεδρος θα συνεχίσει να θεωρεί υπόλογη τη Ρωσία για την κακόβουλη δραστηριότητά της» είπε στους δημοσιογράφους, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τον Χάντσμαν, η αμερικανική πλευρά θα πάει σε αυτές τις συνομιλίες «με τα μάτια ανοιχτά, αλλά η ειρήνη αξίζει πάντα τον κόπο».

Κλείσιμο
Ο Τραμπ πρόκειται να συναντηθεί με τον Πούτιν στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας στις 16 Ιουλίου. Την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε ο Χάντσμαν, μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών θα ακολουθήσει μια συζήτηση μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και ένα γεύμα εργασίας.

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει μια συγκεκριμένη συμφωνία από τη συνάντηση του Τραμπ με τον Πούτιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης