Ρωσία: Ένας στους τρεις νέους θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα

Ρωσία: Ένας στους τρεις νέους θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα

Τι δείχνει έρευνα δημόσιου ινστιτούτου – Πού θέλουν να εγκατασταθούν οι νέοι Ρώσοι 

mosxa
Ένας στους τρεις νέους στη Ρωσία επιθυμεί να εγκαταλείψει τη χώρα και να εγκατασταθεί στο εξωτερικό με τη Γερμανία να αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό, αποκαλύπτει δημοσκόπηση του δημόσιου ινστιτούτου VTsIOM.

Σχεδόν το 31% των νέων ηλικίας από 18 έως 24 ετών εξετάζει το ενδεχόμενο να φύγει από τη Ρωσία για να ζήσει αλλού.

Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, το ποσοστό εκείνων που ονειρεύονται φύγουν από τη Ρωσία διαμορφώνεται στο 10%, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με το 2017 και κυμαινόμενο μεταξύ 10 και 13% από το 2011, διευκρινίζει το VTsIOM.

Μεταξύ των υποψηφίων για μετανάστευση, το 16% επιθυμεί να εγκατασταθεί στη Γερμανία, το 7% στις ΗΠΑ και το 6% στην Ισπανία, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 Ρώσων.

«Αν ερμηνευτούν αυτοί οι αριθμοί, κυρίως αυτοί που αφορούν τους νέους, ως μία επιθυμία 'διαφυγής' από την άθλια ρωσική πραγματικότητα, θα ήταν λάθος», υποστηρίζει ο Στέπαν Λβοφ, επικεφαλής της δημοσκόπησης που διεξήγαγε το φιλοκυβερνητικό ινστιτούτο.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν «ένα αυξανόμενο άνοιγμα της νεολαίας στον υπόλοιπο κόσμο», λέει ο Λβοφ.

Κλείσιμο
Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε αυξανόμενη απομόνωση της Ρωσίας στην παγκόσμια σκηνή ως συνέπεια της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία το 2014, του πολέμου στην Ουκρανία και της στάσης της Ρωσίας στη συριακή σύγκρουση.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία Rosstat, το 2016 τουλάχιστον 313.000 Ρώσοι εγκατέλειψαν τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης