Βόρεια Κορέα: Η Ιαπωνία να μην παρεμβαίνει στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

kain_0672

Η Πιονγκγιάνγκ υποστηρίζει πως το Τόκιο δεν έχει καμία σχέση με τις πρόσφατες συνόδους κορυφής του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας και με τον Ντόναλντ Τραμπ - Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έχει δηλώσει πως η χώρα του είναι έτοιμη να συνεισφέρει οικονομικά στην επιθεώρηση της αποπυρηνικοποίησης της Βορείου Κορέας

Την θέση πως η Ιαπωνία δεν θα πρέπει να επεμβαίνει σε ζητήματα που αφορούν την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου εξέφρασε σε διάσκεψη του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Γενεύη, ανώτατος αξιωματούχος από τη Βόρειο Κορέα.

Ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης Γιου Γιονγκ Τσολ υποστήριξε πως το Τόκιο δεν συμμετείχε στις συνόδους κορυφής του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας Μουν Τζάε Ιν στο Πανμουντζόμ τον Απρίλιο, ούτε στην συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου και ως εκ τούτου η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά την Ιαπωνία.

Ο Γιου προέβη στην παραπάνω δήλωση, όταν η αποστολή της Ιαπωνίας στη Γενεύη κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να εφαρμόσει πιστά τα όσα συμφωνήθηκαν στο ιστορικό τετ α τετ του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Αμερικανό πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένης και της δέσμευσης της Πιονγκγιάνγκ για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Η ιαπωνική αποστολή ζήτησε, επίσης, στενότερη συνεργασία με τη Νότιο Κορέα και τις ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της Βορείου Κορέας. Κατά την διάρκεια της διάσκεψης η Αυστρία, η Αυστραλία, η Αργεντινή και άλλες χώρες, ζήτησαν επανειλημμένα να ενταθούν οι προσπάθειες για αποπυρηνικοποίηση της Βορείου Κορέας αλλά ο Γιου υποστήριξε πως αυτές οι εκκλήσεις δεν είναι ανεκτές από την χώρα του και παρέπεμψε στις συμφωνίες της πρόσφατης συνόδου κορυφής στη Σιγκαπούρη.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε με τηλεοπτικές δηλώσεις του στις 16 Ιουνίου υποστήριξε πως η χώρα του είναι έτοιμη να συμμετάσχει οικονομικά για να στηρίξει τις επιθεωρήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας ώστε να επιτευχθεί πλήρης αποπυρηνικοποίηση. Ο Άμπε έθεσε μόνο έναν όρο για την συμμετοχή της χώρας του στα έξοδα των επιθεωρήσεων, να λυθεί προηγουμένως το θέμα των απαγωγών πολιτών της Ιαπωνίας από τη Βόρειο Κορέα.

Πρόκειται για τις απαγωγές, τουλάχιστον, 17 Ιαπώνων πολιτών από τη δυτική πλευρά της της χώρας των Χρυσανθέμων αλλά και από δύο ευρωπαϊκές χώρες (την Ισπανία και τη Δανία) από το 1977 και μέχρι το 1983. Η Ιαπωνία και η διεθνής κοινότητα θεωρούν πως οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βορείου Κορέας θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τους απαχθέντες ως εκπαιδευτές της ιαπωνικής γλώσσας και του πολιτισμού για τους πράκτορές τους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

in_01

Η πρακτική του στιγμιαίου προφορικού διαζυγίου, το οποίο είναι γνωστό ως «τριπλό τάλακ» είναι πολύ κοντά στο να καταστεί  ποινικό αδίκημα για το οποίο δεν θα μπορεί να δοθεί εγγύηση και θα μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως τριών ετών

davies

«Νομίζω ότι θα φθάσουμε στο σημείο όπου (η Μέι) δεν είναι σε θέση να δεχθεί αυτό που προσφέρουν, εκείνοι δεν είναι σε θέση να δεχθούν αυτό που προσφέρει η Μέι» είπε o Ντέιβιντ Ντέιβις πρώην επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το Brexit

20064626

Ο εξωπλανήτης ονόματι «40 Ηριδανού Α» (επίσημα γνωστός ως HD 26965) είναι ένας πορτοκαλί νάνος με ηλικία περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ετών, λίγο πιο νεαρός, πιο μικρός και πιο ψυχρός από τον Ήλιο μας