Στα Μπαρμπάντος εξελέγη η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός με την υποστήριξη της... Ριάνα

Στα Μπαρμπάντος εξελέγη η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός με την υποστήριξη της... Ριάνα

Η 52χρονη δικηγόρος Μία Μότλεϊ οδήγησε το Εργατικό Κόμμα των Μπαρμπάντος σε σαρωτική νίκη

barbados_rihanna_arthro
Κάποτε όταν ήταν μαθήτρια είχε πει στη δασκάλα της πως μια μέρα θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός των Μπαρμπάντος. Την Πέμπτη η 52χρονη δικηγόρος Μία Μότλεϊ επικεφαλής του «Εργατικού Κόμματος των Μπαρμπάντος» ((BLP) έγινε πράγματι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας, που απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία το 1966.

Η Μότλεϊ κατόρθωσε να νικήσει με συντριπτική πλειοψηφία τον σημερινό πρωθυπουργό Φρέντελ Στούαρτ, που είναι ο 7ος πρωθυπουργός της χώρας από το 2010 και προέρχεται
  από το «Δημοκρατικό Εργατικό Κόμμα» (DLP), το οποίο βρίσκεται στην εξουσία του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού επί δέκα χρόνια, κερδίζοντας και τις 30 έδρες της βουλής.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας η Μότλεϊ δέχθηκε μπαράζ πολιτικών και προσωπικών επιθέσεων από το αντίπαλο κυβερνών κόμμα αλλά είχε την εμφανή στήριξη της ποπ τραγουδίστριας Ριάνα, η οποία κατάγεται από το νησί της Καραϊβικής. Η «Ρίρι» με αναρτήσεις της στο Instagram υποστήριξε την υποψηφιότητα της Μότλεϊ και εκείνη την ευχαρίστησε «για την αγάπη της, την στήριξη και τις ευχές της».

Αμέσως μετά την νίκη της η 52χρονη δικηγόρος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω ειδικότερα τον λαό. Αυτή η νίκη δεν είναι δική μου, αυτή η νίκη δεν είναι του Εργατικού Κόμματος» ενώ ο ηττημένος Φρέντελ Στούαρτ αποδέχθηκε «χωρίς δισταγμό και αδιαμφισβήτητα» την συντριπτική ήττα του κόμματος του.

Η νέα κυβέρνηση της Μότλεϊ, όπως και αυτή του προκατόχου της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια σειρά προβλημάτων, που η χώρα αν και δημοφιλής τουριστικός προορισμός για επισκέπτες από Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Κίνα και Ρωσία, δεν κατόρθωσε να επιλύσει. Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στα τέλη της δεκαετίας του 2000 είχαν ως αποτέλεσμα μια υποτονική οικονομική ανάπτυξη στην οποία συνέβαλαν η αρνητική δημοσιότητα και οι ακυρώσεις των κρατήσεων, εξαιτίας του προβληματικού αποχετευτικού συστήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης