Η Σουηδία αναγνωρίζει για πρώτη φορά ως βιασμό το σεξ χωρίς συναίνεση

Η Σουηδία αναγνωρίζει για πρώτη φορά ως βιασμό το σεξ χωρίς συναίνεση

Το σκεπτικό του νόμου έγκειται στο δικαίωμα του ελεύθερου ανθρώπου να αποφασίζει και να συμμετέχει εθελοντικά στην ερωτική διαδικασία, δίχως να υπόκειται σε σωματική η ψυχολογική βία

swe23
Ως δομική αλλαγή στο νομικό σύστημα, με προεκτάσεις στις κοινωνικές δομές και σχέσεις, παρουσιάζουν οι Σουηδοί νομοθέτες την ψήφιση ενός νόμου που αναγνωρίζει για πρώτη φορά ως βιασμό το σεξ χωρίς συναίνεση.

Ο συγκεκριμένος νόμος κρίθηκε απαραίτητος, καθώς οι αλλαγές στην κοινωνία με την έλευση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων είναι αξιοσημείωτες, καθώς έχει παρατηρηθεί αύξηση των υποθέσεων βιασμών και εξαναγκασμού σε γυναίκες ή και σε άντρες, δίχως ουσιαστική τιμωρία.

Με την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, η Σουηδία έγινε η 10η χώρα της Δύσης που διαθέτει κάλυψη για υποθέσεις που αφορούν τη διεξαγωγή ερωτικής πράξης δίχως την άδεια της γυναίκας ή και του άντρα.

Το σκεπτικό του νόμου έγκειται στο δικαίωμα του ελεύθερου ανθρώπου να αποφασίζει και να συμμετέχει εθελοντικά στην ερωτική διαδικασία, δίχως να υπόκειται σε σωματική η ψυχολογική βία.

Ο νόμος που ψήφισε το σουηδικό κοινοβούλιο θα τεθεί και επισήμως σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης