Τα πρώτα λόγια του Έλληνα μακελάρη από τη φυλακή: Ντρεπόταν να με κοιτάξει, είπε ο πατέρας του

makelaris

Φωτογραφία της 16χρονης που απέρριπτε τον νεαρό ομογενή - Είχε συναίσθηση ότι σκότωσε 10 ανθρώπους...», τόνισε ο πατέρας του Δημήτρη Παγουρτζή  - Ο 64χρονος δήλωσε ότι έκαναν bulluying στο γιο του και μάλιστα μπροστά στην -πρώην- κοπέλα του, κάτι που αποδίδει ως αιτία για το μακελειό

Με σπαρακτικά λόγια μίλησε ο πατέρας του 17χρονου Δημήτρη Παγουρτζή, ο οποίος σκόρπισε το θάνατο στο λύκειο Σάντα Φε του Τέξας, στοιχίζοντας τη ζωή σε δέκα ανθρώπους.

«Πήγα και τον είδα. Το μόνο που ενδιαφέρεται είναι για την οικογένειά του, να αγκαλιάσω τις αδελφές του. Και ζήτησε συγγνώμη που μας ανακάτεψε τόσο πολύ και δεν ήθελε να δείξει το πρόσωπό του μπροστά μου», ανέφερε ο πατέρας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ενώ σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε τις πρώτες αντιδράσεις του γιου του από τη φυλακή. «Δεν μπορούσε να με κοιτάξει στα μάτια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 17χρονου.

«Δεν ήταν το παιδί αυτό που λένε στην τηλεόραση. Στο τέλος κράτησε την ψυχραιμία του, από την οποία έδωσε και λίγο δύναμη στη μάνα του. Και μας είπε ότι μας αγαπάει και θα μας αγαπάει για πάντα», τονισε.

«Το παιδί το πείραζαν, το χτυπούσαν του έκαναν bullying, πολλοί όχι ένας, γιατί δεν ήταν αδύνατο παιδί, ήταν γερό. Μάλλον η βία ήταν από πολλά άτομα, "φτιαγμένη" βία», πρόσθεσε ο πατέρας.

Αναφορικά με την πρώην κοπέλα του που ήταν ανάμεσα στα θύματα, ο πατέρας του 17χρονου ανέφερε: «Νομίζω ότι τα είχε με την κοπέλα και του έκαναν bullying, κάτι έγινε εκεί, για αυτό έγινε κι αυτό. Και να το έκαναν επίτηδες το bullying αυτοί (...). Μπορεί να τον κορόιδευαν και μπροστά στην κοπέλα, γι΄αυτό πρέπει να έγινε αυτό που έγινε. Το αγόρι μου δεν είναι άνδρας, είναι παιδί. Δεν μπορούμε να τα ρίξουμε όλα στο παιδί, είναι κι άλλοι υπεύθυνοι».

Η 16χρονη που απέρριπτε τον Δημήτρη Παγουρτζή ονομαζόταν Shana Fischer.

sha20Για τις δικές του ευθύνες, είπε: «Τι να πω και τι να απαντήσω, σε αυτά που λένε αυτοί; Αυτό είναι ψέματα. Απλώς είχα το χόμπι γιατί ήμουν ναυτικός, ψάρευα στο κυνήγι»

«Ήταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το παιδί ήταν κάθε μέρα μαζί μου, δεν αισθανόμουν καλά να πάω στη δουλειά, σαν να ήξερα ότι κάτι θα γίνει. και ζητάω συγγνώμη για αυτήν την κοπέλα, ποιος βγήκε από εκεί και είπε ότι πήγε ο Δημήτρης και δεν τον ήθελε κι αυτά, και πήγανε το είπαν στο σχολειο. Εφόσον το είπαν στο σχολείο ήταν υποχρεωμένοι να ειδοποιήσουν την οικογένεια ότι υπάρχει πρόβλημα. Είναι άδικο αυτό που γίνεται και για τα παιδιά που χάθηκαν»

«Πονάω και για αυτά (τα θύματα). Για όλα πονάω. Και για τα παιδιά που έφυγαν πονάω. Δεν έφταιγαν τα παιδιά. Δεν μπορώ να πιστέψω τι έκανε», κατέληξε ο πατέρας.

video placeholder


Οι αποκαλύψεις και οι πρώτες αντιδράσεις από τη φυλακή

Ο πατέρας του μίλησε και στον ΑΝΤ1, αποκαλύπτοντας τα πρώτα λόγια και τις αντιδράσεις του γιου του μέσα από τα κάγκελα της φυλακής όπου κρατείται.

«To Σάββατο για περίπου 20 λεπτά. Με υποδέχθηκε με σκυμμένο το κεφάλι. Είχε κρύψει το πρόσωπο του. Ντρεπόταν να με κοιτάξει στα μάτια. Είναι σε σύγχυση, δεν θυμάται τι έγινε. Δεν με άφησαν και δεν μπορούσα να τον αγκαλιάσω... Το πρώτο πράγμα που ήθελε να μου πει ήταν να ζητήσει συγγνώμη από τις αδελφές του. Μας είπε οτι μας αγαπά όλους. Μου ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τις αδελφές του. Μας είπε ότι θα είναι δυνατός για να μας βοηθήσει για να τα βγάλουμε πέρα...», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν τον ρώτησα γιατί ήθελα στην αρχή να τον στηρίξω ψυχολογικά. Αυτά θα τα πει με τους δικηγόρους. Εγώ προσπάθησα μόνο να τον στηρίξω εκείνη την ώρα. Είχε μια σχέση την οποία διέκοψε γιατί ενδιαφερόταν για μια άλλη συμμαθήτρια του. Όμως εκείνη τον απέρριψε. Έμαθα ότι εκείνη τον πρόσβαλλε δημοσίως και μετά, λόγω αυτού του γεγονότος, του έκαναν bullying κάποιοι συμμαθητές του. Θεωρώ ότι το παιδί το έχουν κτυπήσει. Το παιδί μου δεν είναι κακό παιδί και το ξέρουν όλοι στην περιοχή. Ξαφνικά, μεταμορφώθηκε και, όπως σε ταινία, κάποιος άλλος μπήκε στο σώμα του… Επειδή δεν ήθελε να ανακατευτώ και ήθελε να με προστατεύσει, γιατί ήξερε ότι είμαι περήφανος Έλληνας, επέλεξε να το αντιμετωπίσει μόνος του…».

«Είχε συναίσθηση ότι είχε σκοτώσει 10 ανθρώπους, αλλά δεν μιλήσαμε γι’ αυτό. Θεωρώ ότι δεν πείραξε τα παιδιά που συμπαθούσε, για να πουν την ιστορία που περνούσε με το bullying που του έκαναν οι συμμαθητές του. Αυτή είναι η ερμηνεία που δίνω σ’ αυτά που είπε στην κατάθεση του».

video placeholder


ΣΧΟΛΙΑ (77)

Ελληνίδα μανα

Ένα 17χρονο παιδί στην Ελλάδα το πιθανότερο είναι να μην έχει πιάσει όπλο ποτέ του. Ένα 17χρονο παιδί στην Αμερική έχει τόση πείρα με τα όπλα που οπλιζει, και καθαρίζει αυτούς που θέλει. Δε του μπλοκάρει το όπλο, σημαδεύει και σκοτώνει σαν επαγγελματίας. Για ψύλλου πηδημα. Οι πατεράδες φαίνεται στο Αμερικα πάνε τους κανακαρηδες τους για σκοποβολή τα Σαββατοκύριακα, και μετά όποιον πάρει ο χάρος. Η Αμερική του ψυχακια Τράμπ βαδίζει μαθηματικά στον όλεθρο, δε σώζεται αυτή η χώρα με τίποτα.

Amerikanos

Ναι αλλά στο facebook είχε φωτο της Χιλλαρυ και δήλωνε Anti-Trumpικός. Καλύτερα να μασάς που λένε..

πρώην ένστολος

Απλά στη περίπτωση αυτή ο δράστης με τη ποινή του θανάτου, έτσι και αλλοιώς τη αξία θα έχει η ζωή μέσα στη φυλακή 300 χρόνια, γιατί οι ποινές εκεί εκτίονται δεν είναι όπως στο Ελλαδιστάν. Ο δε πατέρας του δράστη μια ποινή με παραδειγματική αυστηρότητα για την παραμέληση της εποπτίας του ανήλικου λεβέντη του..... Και δυστυχώς η ζωή συνεχιζεται σύμφωνα με το δόγμα ότι όλα εν σοφία φτιάχτηκαν......

φονιααααααα

ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΛΑΡΗ ΦΟΝΙΑ ΓΙΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ

Μελος Χ.Α. ο πατερούλης

Τον έμαθε τον γιο του να λύνει τις διαφορές του με διάλογο και υπομονή

@

Σεβασμό και κατανόηση ξέχασες.

Απορία

Έχεις αντικειμενικά στοιχεία για αυτά που λες ? Γιατί τα ελληνικά μέσα και αυτήν την τραγωδία θα την χρησιμοποιούσαν για το οτιδήποτε, επιπλέον το παιδί γεννήθηκε και μεγάλωσε Αμερική, δεν έχει ιδέα από Ελλάδα, εκεί η οπλοκατοχή δεν έχει κανέναν έλεγχο.

Δίον

Εγώ δεν καταλαβαίνω, προσπαθεί να δικαιολογήσει την πράξει του? Κατάλαβα τι ανατροφή έχει πάρει από τον γονέα του αυτό το παιδί......

ΑΝ

Αν γινεται συστηματικα μπουλινγκ σε καποιον δεν ξερεις ποτέ πως θα καταληξει . Για αυτό προσοχή .

Τα όπλα ξέχασες

Άμα δεν είχε όπλα απλά θα αυτοκτονούσε παίζοντας μπλε φάλαινα και πράσινα άλογα.

...

συμφωνα με τη μητερα της κοπελας που τον απερριψε, ο νεαρος ειχε σχεση με φιλη της και ειχε πει στην κορη της να μην μπλεκει με τετοια ατομα. οπως φαινεται ο 17χρονος την ενοχλουσε για μεγαλο χρονικο διαστημα, παρα την αρνηση της να τα φτιαξουν, και καποια στιγμη τον ξεφτιλισε μπροστα στους συμμαθητες. ισως το μπουλινγκ που του εκαναν ηταν δικαιολογημενο, αν λαβουμε υποψη και τι συνεβη στη συνεχεια. θεωρω οτι ο νεαρος εχει σοβαρο προβλημα και η ευκολη προσβαση που ειχε στα οπλα, ειχε ως αποτελεσμα την τραγωδια.

Τσίπα να αυτοκτονήσει δεν έχει;

Προτιμάει να συνεχίσει να ζει κατατρεγμένος και ξεφτυλισμένος από το να δώσει ένα τέλος. Δειλός σαν το φασιστάκι το γιό του.

@

Βεβαίως επειδή το είπες εσυ , ένας βρωμερούς τιποτένιος, θα το κάνει οσονουπω

Ρε τσακάλι

από που τον κατάλαβες??

@Τσίπα να αυτοκτονήσει δεν έχει; 20/05/2018, 23:46

Του δίνει κουράγιο η υποστήριξη από τους Χρυσαυγίτες σχολιαστές στο ΠΘ.

Μετανάστης Στο Κατάρ

Διαφωνώ με τον πατέρα. Στο εξωτερικό ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δεν νοιάζεται τι εθνικότητα έχεις. Το μόνο που τους νοιάζει είναι 1. Πόσα λεφτά έχεις, 2. Πόσο επιτυχημένος είσαι. Αν έχεις λεφτά και είσαι και επιτυχημένος τότε η εθνικότητα σου δεν παίζει κανένα ρόλο. Εάν δεν έχεις λεφτά και είσαι και loser ή περίεργος τότε ναι θα υποστείς και μπούλινγκ και κοροιδία και απ'ολα. Κανένας δεν χωνεύει τους losers και τους περιθωριακούς, it's a tough world. Επί τούτου στις ΗΠΑ, ο πιτσιρικάς μ'ενα ονομα του τυπου Δημιτριος Παγουρτζής φυσικά θα επισύρει κοροιδία κτλπ αλλά απο την άλλη εχει Ινδούς με επίθετα του τύπου Βισακαπατνάμ κτλπ. Τι να πούνε αυτοί; Γνώμη μου είναι ότι ο μικρός ήτανε περιθωριακός και loser και γι'αυτό ξέσπαγαν πάνω του όχι επειδή ήταν Ελληνικής καταγωγής (και οχι Ελληνας αφού γεννήθηκε εκεί απο ξένη μητέρα και μιλούσε τη γλώσσα σαν ντόπιος).

@καταρ

Καλά που είσαι στο καταρ γιατί έχεις κάψει καρμπυρατέρ ...ΟΥΣΤ

μεταναστης ΗΠΑ

Σωστος, στην Αμερικη ειναι ολοι στο πλευρο σου ασχετα απο που εισαι, το μονο που μετραει ειναι ποσο εργατικος/καλος μαθητης κλπ εισαι. Γι αυτο κι ζουμε ολοι στην Αμερικη και οχι στην Ελλαδα και μαζι μας και ολες οι εθνικοτητες του πλανητη.

Πρόσφυγας στη Ζιμπάμπουε

Έλα ρε σύντροφε τι χαμπάρια εκεί στο ίδρυμα?? έμαθα έκοψες την θεραπεία ε....

Για άλλους λόγους ντρεπόταν να σε κοιτάξει

Η τελετή υποδοχής σε τέτοια φασιστάκια από τους αράπηδες ισοβίτες είναι κάπως επίπονη. Αφού δεν κατάφερε να γίνει άντρας, καμάρωσέ τον τώρα σαν γυναίκα.

@

Είναι στην απομόνωση ρε τρίχα, και έτσι και αλλιώς θα την γλυτώσει διότι έχει πολλά ελαφρυντικά

Γιώργος

Σχεδόν όλες οι επιθέσεις που γίνονται σε σχολεία γίνονται απο λευκούς.Μήπως επειδή γίνεται μπούλινγκ απο φασιστάκια μαυράκια;

SPARTA 7

Ζηλεύεις ε? Εσύ μόνο με Πακιστανούς και Μπαγκλαντές. Μπορείς να πας να τον αντικαταστήσεις αφού είναι το όνειρό σου

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vwfactory1234

Μετά την δημοσιοποίηση της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας ως υποψήφια χώρα για την κατασκευή του εργοστασίου της VW φαίνεται πως είναι και η Σερβία που φαίνεται ότι θα κάνει τα πάντα για να προσελκύσει την επένδυση του γερμανικού εργοστασίου ύψους πάνω από 1,2 δισ. ευρώ.

juncker_ar

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει συμφωνία. Πρόκειται για μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - Τζόνσον: Καλώ το βρετανικό κοινοβούλιο να υπερψηφίσει  τη συμφωνία το Σάββατο - DUP: H αρνητική στάση μας δεν έχει αλλάξει

720_189441_e7c709c673-a187713980bb4cd5

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα θα κερδίσει περισσότερες έδρες από όσες είχε τον Απρίλιο, ενώ το ακροδεξιό VOX φαίνεται ότι θα είναι τρίτη δύναμη στην Ισπανία

merkelaaaa0

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι σε κάθε περίπτωση «δεν θα επιτρέψουν την επανεμφάνιση του μίσους και της βίας» στην περιοχή αυτή εξαιτίας της επαναφοράς ενός «σκληρού συνόρου» ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και την υπόλοιπη Ιρλανδία, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση