Βόρεια Κορέα: Ελεύθεροι στα σύνορα της Νότιας Κορέας οι τρεις Αμερικανοί «κατάσκοποι»

Βόρεια Κορέα: Ελεύθεροι στα σύνορα της Νότιας Κορέας οι τρεις Αμερικανοί «κατάσκοποι»

Πιθανότατα αύριο Σάββατο, ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, οι Kim Hak-song, Tony Kim και Kim Dong-chul θα μεταφερθούν στο χωριό Panmunjom, κοντά στην ουδέτερη ζώνη

norths
Ελεύθεροι στα σύνορα με τη Νότια Κορέα αναμένεται να αφεθούν αύριο Σάββατο οι τρεις Αμερικανοί πολίτες που είχαν συλληφθεί στη Βόρεια Κορέα ως κατάσκοποι, σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνησης της Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τρεις ασιατικής καταγωγής Αμερικανοί, θα οδηγηθούν στο χωριό Panmunjom, το οποίο βρίσκεται στην πιο κοντινή απόσταση από την ουδέτερη ζώνη που έχει οριστεί ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.

Όπως ανέφερε υπό καθεστώς ανωνυμίας η πηγή από την κορεατική κυβέρνηση, η Πιονγκγιάνγκ και η Ουάσιγκτον κατέληξαν σε συμφωνία για την απελευθέρωση των Kim Hak-song, Tony Kim και Kim Dong-chul, προφανώς στο πλαίσιο της συνολικότερης συμφωνίας που αφορά τη συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών οριστικοποιήθηκε, όπως αποκάλυψε ο Ντόναλντ Τραμπ και σύντομα θα ανακοινωθούν και επισήμως οι λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία και τοποθεσία.

Μία άλλη πηγή από την Πιονγκγιάνγκ, τοποθέτησε την απελευθέρωση των τριών ανδρών μέχρι τη Δευτέρα. Σε κάθε περίπτωση, ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα έχουν συμφωνήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει ότι «έγιναν πολλά γι' αυτούς τους πολίτες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης