Η Φινλανδία τερματίζει το πείραμα του εγγυημένου εισοδήματος στους ανέργους

Η Φινλανδία τερματίζει το πείραμα του εγγυημένου εισοδήματος στους ανέργους

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μη συνεχιστεί το πρόγραμμα πέρα του 2018, προκειμένου να επικεντρωθεί σε άλλα projects

ff
Την απόφαση να μη συνεχίσει το πείραμα εγγυημένου εισοδήματος πέρα του 2018 έλαβε η κυβέρνηση της Φινλανδίας, βάζοντας έτσι τέλος από το 2019 στο πολύ ενδιαφέρον project, το πρώτο σχετικό που διεξήχθη στην Ευρώπη.

Το Φινλανδικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης εισήγαγε τον Ιανουάριο 2017 το πρόγραμμα Universal Basic Income (UBI), σύμφωνα με το οποίο θα καταβάλλεται το ποσό των 560 ευρώ μηνιαίως σε τυχαίο δείγμα 2.000 ανέργων πολιτών, ηλικίας 25 έως 58.

Το πείραμα δεν απαιτούσε αλλά ούτε απαγόρευε από τους αποδέκτες βασικού εισοδήματος να αναζητήσουν εργασία.

Ωστόσο, το αίτημα του Ινστιτούτου για πρόσθετη χρηματοδότηση και την επέκταση του διετούς προγράμματος, απορρίφθηκε από την τοπική κυβέρνηση σήμερα, 24 Απριλίου 2018.

Αντ 'αυτού, η φινλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα σε άλλα προγράμματα, σε μια προσπάθεια μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της σκανδιναβικής χώρας.

Η ιδέα του UBI έχει προηγουμένως υποστηριχθεί από αρκετούς υψηλού προφίλ αξιωματούχος, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου με το βραβείο Νόμπελ οικονομολόγου Angus Deaton και του Elon Musk, Διευθύνοντος Συμβούλου της SpaceX και της Tesla.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης