Η Φινλανδία τερματίζει το πείραμα του εγγυημένου εισοδήματος στους ανέργους

ff

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μη συνεχιστεί το πρόγραμμα πέρα του 2018, προκειμένου να επικεντρωθεί σε άλλα projects

Την απόφαση να μη συνεχίσει το πείραμα εγγυημένου εισοδήματος πέρα του 2018 έλαβε η κυβέρνηση της Φινλανδίας, βάζοντας έτσι τέλος από το 2019 στο πολύ ενδιαφέρον project, το πρώτο σχετικό που διεξήχθη στην Ευρώπη.

Το Φινλανδικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης εισήγαγε τον Ιανουάριο 2017 το πρόγραμμα Universal Basic Income (UBI), σύμφωνα με το οποίο θα καταβάλλεται το ποσό των 560 ευρώ μηνιαίως σε τυχαίο δείγμα 2.000 ανέργων πολιτών, ηλικίας 25 έως 58.

Το πείραμα δεν απαιτούσε αλλά ούτε απαγόρευε από τους αποδέκτες βασικού εισοδήματος να αναζητήσουν εργασία.

Ωστόσο, το αίτημα του Ινστιτούτου για πρόσθετη χρηματοδότηση και την επέκταση του διετούς προγράμματος, απορρίφθηκε από την τοπική κυβέρνηση σήμερα, 24 Απριλίου 2018.

Αντ 'αυτού, η φινλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα σε άλλα προγράμματα, σε μια προσπάθεια μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της σκανδιναβικής χώρας.

Η ιδέα του UBI έχει προηγουμένως υποστηριχθεί από αρκετούς υψηλού προφίλ αξιωματούχος, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου με το βραβείο Νόμπελ οικονομολόγου Angus Deaton και του Elon Musk, Διευθύνοντος Συμβούλου της SpaceX και της Tesla.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

456

Εργασία το μόνο πρόγραμμα που δουλεύει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

17577763

Νέους κανόνες για τις επισκέψεις τουριστών υιοθετεί το Μπαλί που κάνει λόγο για υποβάθμιση της ποιότητάς τους – Τουρίστες φορούν μπικίνι και επισκέπτονται θρησκευτικούς χώρους

luigi_di_maio

Ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο ανέφερε ότι το εισόδημα του πολίτη θα δοθεί μόνον σε Ιταλούς – Ωστόσο, πριν δυο μέρες, ο υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι το μέτρο θα αφορούσε και τους μετανάστες που εργάζονται με άδεια παραμονής 

2
butcher_france

Οι κρεοπώλες αναγκάστηκαν μετά από πολλούς μήνες έντασης να προσφύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας – Τέσσερις ενώσεις βίγκαν ανακοίνωσαν δράσεις εναντίον κρεοπωλείων το Σάββατο

2