Ακιντζί: Θέμα βούλησης για να σπάσει το αδιέξοδο στο Κυπριακό

Ακιντζί: Θέμα βούλησης για να σπάσει το αδιέξοδο στο Κυπριακό

Η διάρκεια του αποψινού δείπνου Αναστασιάδη – Ακιντζί, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξαρτάται από τους δυο ηγέτες, και είναι αυτοί που θα αποφασίσουν εάν θα κάνουν δηλώσεις στα μέσα

akitzi
Εάν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορεί να υπάρξει διέξοδος από το σημερινό αδιέξοδο στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Είπε ακόμα πως εργάζεται για διαρκή ειρήνη, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει μεγάλες προσδοκίες από το αποψινό δείπνο ούτε θέλει να παρουσιάσει μια απαισιόδοξη εικόνα για το μέλλον. Ανέφερε ακόμα ότι και οι δύο κοινότητες υπέφεραν στο παρελθόν και επιθυμεί όπως οι μελλοντικές γενιές ζήσουν σε συνθήκες ειρήνης και μοιράζονται τον πλούτο του νησιού.

Η διάρκεια του αποψινού δείπνου Αναστασιάδη – Ακιντζί, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξαρτάται από τους δυο ηγέτες, και είναι αυτοί που θα αποφασίσουν εάν θα κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης μετά από αυτό, και κατά πόσο δώσουν το πράσινο φως στα Ηνωμένα Έθνη για την έκδοση μια δήλωσης. Πηγή του ΟΗΕ στη Κύπρο ανέφερε χαρακτηριστικά πως "η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο" των ηγετών.

Σε ό,τι αφορά το μενού του αποψινού δείπνου, αυτό θα αποτελείται από παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα, τα οποία θα ετοιμάσει Κύπριος μάγειρας. Στην αρχή οι δυο ηγέτες θα έχουν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν στο δείπνο με την αντιπρόσωπο του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης