Συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας: Ένας νεκρός Παλαιστίνιος και 220 τραυματίες από πυρά Ισραηλινών

Συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας: Ένας νεκρός Παλαιστίνιος και 220 τραυματίες από πυρά Ισραηλινών

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούσαν απευθείας στο πλήθος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας

19375150
Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον άλλοι 220 τραυματίστηκαν σε νέες σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Υγείας των Παλαιστινίων, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ στο πλήθος, χτυπώντας δεκάδες Παλαιστινίους που διαμαρτύρονταν στο σημείο.

Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν τα πυρά, λέγοντας πως οι στρατιώτες αντέδρασαν προκειμένου να προφυλαχτούν από το μένος του συγκεντρωμένου πλήθους.



April 13, 2018 Israel and Gaza


Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες απορρίπτουν τις επικρίσεις που δέχονται για τη χρήση πραγματικών σφαιρών, εξηγώντας ότι αυτοί οι κανόνες εμπλοκής είναι απαραίτητοι και δεν θα αλλάξουν.

Κλείσιμο
Αυτή την Παρασκευή οι διοργανωτές ζήτησαν από τους Παλαιστίνιους να κάψουν ισραηλινές σημαίες και να υψώσουν παλαιστινιακές.

Ήδη από το πρωί χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας.



Palestinians burn Israeli flags in mass protest on Gaza-Israel border


Το παλαιστινιακό κίνημα με την ονομασία «Πορεία για την επιστροφή» ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου. Προγραμματισμένο να διαρκέσει έξι εβδομάδες, προβλέπει συγκεντρώσεις κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας ανάμεσα στη Γάζα και το Ισραήλ για να απαιτήσουν «το δικαίωμα επιστροφής» των περίπου 700.000 Παλαιστινίων προσφύγων και να καταγγείλουν τον αυστηρό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το εβραϊκό κράτος στη Γάζα.

Από τις 30 Μαρτίου 33 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες τραυματιστεί από τα πυρά του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία της Γάζας.




New Gaza protests on Israel border after deadly violence

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης