Συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας: Ένας νεκρός Παλαιστίνιος και 220 τραυματίες από πυρά Ισραηλινών

19375150

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούσαν απευθείας στο πλήθος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας

Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον άλλοι 220 τραυματίστηκαν σε νέες σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Υγείας των Παλαιστινίων, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ στο πλήθος, χτυπώντας δεκάδες Παλαιστινίους που διαμαρτύρονταν στο σημείο.

Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν τα πυρά, λέγοντας πως οι στρατιώτες αντέδρασαν προκειμένου να προφυλαχτούν από το μένος του συγκεντρωμένου πλήθους.April 13, 2018 Israel and Gaza


Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες απορρίπτουν τις επικρίσεις που δέχονται για τη χρήση πραγματικών σφαιρών, εξηγώντας ότι αυτοί οι κανόνες εμπλοκής είναι απαραίτητοι και δεν θα αλλάξουν.

Αυτή την Παρασκευή οι διοργανωτές ζήτησαν από τους Παλαιστίνιους να κάψουν ισραηλινές σημαίες και να υψώσουν παλαιστινιακές.

Ήδη από το πρωί χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας.Palestinians burn Israeli flags in mass protest on Gaza-Israel border


Το παλαιστινιακό κίνημα με την ονομασία «Πορεία για την επιστροφή» ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου. Προγραμματισμένο να διαρκέσει έξι εβδομάδες, προβλέπει συγκεντρώσεις κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας ανάμεσα στη Γάζα και το Ισραήλ για να απαιτήσουν «το δικαίωμα επιστροφής» των περίπου 700.000 Παλαιστινίων προσφύγων και να καταγγείλουν τον αυστηρό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το εβραϊκό κράτος στη Γάζα.

Από τις 30 Μαρτίου 33 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες τραυματιστεί από τα πυρά του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία της Γάζας.
New Gaza protests on Israel border after deadly violence

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bigben0

Αποκωδικοποιώντας τη συμφωνία - 3.000.000 Ευρωπαίοι στη Βρετανία και 1.000.000 Βρετανοί στην ΕΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται και να λαμβάνουν τις παροχές στην επιλεγόμενη χώρα διαμονής τους - Η μεταβατική περίοδος, τα σύνορα Ιρλανδίας-Βόρειας Ιρλανδίας και οι ειδικές διατάξεις για την Κύπρο

1