Βρετανία: «Χάνονται» άλλες 5.000 θέσεις εργασίας λόγω Brexit

flags_brexit

Τα «μαζεύουν» και φεύγουν οι εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα - Για «έλλειμμα» 5.000 θέσεων εργασίας κάνει λόγο το Reuters - Το Λονδίνο θα συνεχίσει βραχυπρόθεσμα να διατηρεί τον τίτλο του χρηματοπιστωτικού κέντρου της Ευρώπης

Τουλάχιστον 5.000 θέσεις εργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα θα μπορούσαν να μεταφερθούν εκτός Βρετανίας εξαιτίας του Brexit, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Στην έρευνα συμμετείχαν 119 εταιρείες του τομέα και, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων, οι θέσεις εργασίας υπολογίζεται να μεταφερθούν ή και να δημιουργηθούν εκτός Βρετανίας μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Σημειώνεται πάντως ότι αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά το ήμισυ σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα, ενώ ενδιαφέρον είναι ότι το Παρίσι δείχνει να ξεπέρασε την Φρανκφούρτη ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους νέους ρόλους. Η γαλλική πρωτεύουσα αναμένεται να κερδίσει 2.280 θέσεις εργασίας, η Φρανκφούρτη 1.420 θέσεις εργασίας, ενώ ακολουθεί το Δουβλίνο και το Λουξεμβούργο, με 612 και 407 θέσεις εργασίας, βάσει των ευρημάτων της έρευνας.

Αρκετές τράπεζες φαίνεται να αναθεωρούν προς τα κάτω τον αριθμό των θέσεων που θα χρειαστούν να μετακινήσουν εκτός Σίτι, καθώς εξετάζουν με μεγαλύτερη προσοχή πόσες από τις επιχειρήσεις τους θα χρειαστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν η Βρετανία χάσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά του μπλοκ, σύμφωνα με την έρευνα. Η Deutsche Bank, που αρχικά σκεπτόταν να μεταφέρει έως 4.000 εργαζομένους εκτός Λονδίνου, τώρα θα μεταφέρει λιγότερους από 200, σύμφωνα με την έρευνα.

Παράλληλα, η UBS σχεδιάζει να μεταφέρει 200 άτομα στην Φρανκφούρτη από το Λονδίνο, από 1.500 θέσεις εργασίας που είχε αφήσει αρχικά να εννοηθεί ότι θα μεταφέρει, ενώ η Goldman Sachs, που αρχικά εξέταζε το ενδεχόμενο να μεταφέρει περίπου 1.000 υπαλλήλους, τώρα αναμένει να μεταφέρει λιγότερους από 500, σύμφωνα με την έρευνα.

Πάντως, όπως τονίζει το Reuters, το Λονδίνο θα εξακολουθεί να παραμένει το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, ενισχύοντας τις θέσεις των υποστηρικτών του Brexit, οι οποίοι λένε ότι ήταν υπερβολική η απειλή για την απώλεια θέσεων εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oyranio_toxo1

Το «Ουράνιο Τόξο» παίρνει μέρος στη δημόσια συζήτηση για τα περί «Μακεδονίας του Ίλιντεν» δημοσιεύοντας ολόκληρη τη διακήρυξη της επανάστασης του Ίλιντεν και κάνοντας λόγο για το «σύγχρονο Μακεδονικό έθνος-κράτος»

meg_009

Επτασφράγιστο μυστικό το μέρος όπου θα πάνε ταξίδι τους μέλιτος - Βρετανικά Μέσα αναφέρουν ότι οι νεόνυμφοι θα επισκεφθούν την Ιρλανδία για ένα «μίνι» ταξίδι του μέλιτος, ενώ αμερικανικά Μέσα αναφέρουν την Ύδρα 

Inger

«Θέλω να καλέσω τους μουσουλμάνους να πάρουν άδεια κατά την διάρκεια του μήνα του ραμαζανιού για να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες για την υπόλοιπη κοινωνία της Δανίας», γράφει η Ινγκερ Στόιμπεργκ

1
Paraguay-embassy

Η μεταφορά της πρεσβείας της από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ δεν θα εμποδίσει την Παραγουάη να διατηρεί «πολύ στενή» σχέση με την Παλαιστίνη, υποστήριξε πάντως ο επικεφαλής της διπλωματίας της Παραγουάης