Βελγικός Τύπος: Η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις για απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Βελγικός Τύπος: Η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις για απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Για ομοβροντία διπλωματικών κυρώσεων με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η Μόσχα κάνει λόγο η εφημερίδα Le Soir - Αποφασίστηκε η απέλαση ενός Ρώσου διπλωμάτη

belgian-gov
Για πιέσεις προς τον πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ να προχωρήσει και το Βέλγιο σε απελάσεις Ρώσων διπλωματών κάνει λόγο ο σημερινός βελγικός Τύπος, ενώ στις Βρυξέλλες συνέρχεται το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για να ασχοληθεί με το ζήτημα.

Ειδικότερα, για ομοβροντία διπλωματικών κυρώσεων με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η Μόσχα κάνει λόγο η εφημερίδα Le Soir, υπογραμμίζοντας ότι η διαταγή μέσα σε μία μέρα απέλασης από χώρες μέλη της ΕΕ εκατό και πλέον Ρώσων διπλωματών και υπαλλήλων της υπηρεσίας πληροφοριών αποτελεί ένα πρωτοφανούς κλίμακας μέτρο στην ιστορία των διπλωματικών σχέσεων.

Η εφημερίδα επισημάνει πως ο αριθμός των ανθρώπων που αφορά - αν και θεαματικός - παραμένει συμβολικός και δε σηματοδοτεί τη ρήξη των διπλωματικών σχέσεων. Πλην όμως θα οδηγήσει κατά την εφημερίδα σε ρωσικά αντίποινα, στερώντας τους Δυτικούς από πολύτιμους ανθρώπινους πόρους στη Ρωσία.

Η ίδια εφημερίδα στο κύριο άρθρο της υποστηρίζει ότι με τη χημική επίθεση στο Σάλσμπερι ξεχείλισε πια το ευρωπαϊκό ποτήρι του θυμού απέναντι στη Ρωσία, η οποία συστηματικά δοκιμάζει τα όρια της ευρωπαϊκής ανοχής, σχολιάζοντας ότι το Βέλγιο, το οποίο υπερηφανεύεται ότι βρίσκεται στο πιλοτήριο της ΕΕ, δύσκολα θα μείνει πίσω, θεατής των εξελίξεων και τονίζοντας ότι παραμένει ένα παράξενο και δυσάρεστο αίσθημα δυσαναλογίας σε σχέση με την απουσία οιουδήποτε ισχυρού μέτρου απέναντι στις ενέργειες των Ρώσων ηγετών - πολιτικών και στρατιωτικών - στη Συρία.

Για τη μισή Ευρώπη που απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες μιλούν τέλος με τη σειρά τους τόσο η L' Echo όσο και η La Libre Belgique, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο τι απόφαση θα λάβει το Βέλγιο.

Αποφασίστηκε η απέλαση ενός Ρώσου διπλωμάτη

Η βελγική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απέλαση, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, ενός Ρώσου διπλωμάτη και θα εφαρμόσει την απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει άλλους επτά διπλωμάτες, στον απόηχο της δηλητηρίασης στη Βρετανία του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

Η απέλαση ενός μέλος του διπλωματικού προσωπικού της ρωσικής αποστολής στο Βέλγιο «θα κοινοποιηθεί στον Ρώσο πρεσβευτή εντός 48 ωρών» και «το πρόσωπο που θα αφορά (αυτή η απόφαση) θα έχει στη διάθεσή του 14 ημέρες για να φύγει από τη χώρα» διευκρίνισε ο Σαρλ Μισέλ σε ένα δελτίο Tύπου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης