Συρία: Τουλάχιστον 77 νεκροί στους βομβαρδισμούς στην ανατολική Γούτα

Συρία: Τουλάχιστον 77 νεκροί στους βομβαρδισμούς στην ανατολική Γούτα

Ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν μεγαλώνει δραματικά – Είκοσι παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς - «Πόλεμο εξόντωσης» καταγγέλλει ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός 

Συρία: Τουλάχιστον 77 νεκροί στους βομβαρδισμούς στην ανατολική Γούτα
Τραγικός είναι ο απολογισμός των σφοδρότατων βομβαρδισμός που εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας εναντίον θύλακα των ανταρτών στην ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό. 

Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 77 άμαχοι εκ των οποίων οι 20 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα. 

Περίπου 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν στους βομβαρδισμούς της πολεμικής αεροπορίας και του πυροβολικού, μία ημέρα αφότου η Δαμασκός αποφάσισε να ενισχύσει τις θέσεις των δυνάμεών της περιμετρικά του υπό πολιορκία θύλακα, μια ένδειξη ότι ετοιμάζει μια χερσαία επιχείρηση.

Κλείσιμο
Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, με έδρα την Τουρκία, η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης που παραμένει εξόριστη, κατήγγειλε, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, έναν «πόλεμο εξόντωσης» που διεξάγεται στην ανατολική Γούτα, αλλά και τη «σιωπή της διεθνούς κοινότητας» μπροστά στα «εγκλήματα» της κυβέρνησης Άσαντ στον πόλεμο που συγκλονίζει τη Συρία εδώ και σχεδόν 7 χρόνια.

«Το καθεστώς βομβαρδίζει ανηλεώς την ανατολική Γούτα ενόψει μιας εφόδου των χερσαίων δυνάμεων» και αφού συγκέντρωσε ενισχύσεις περιμετρικά της περιοχής, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης