Με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργείας του Ξενώνα Προσωρινής Διαμονής, η Εταιρία Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή βράβευσε την bwin για την πολύπλευρη στήριξη της.
Συναγερμός στην Ιαπωνία: Δηλητηριώδες ψάρι πουλήθηκε κατά λάθος σε σούπερ μάρκετ
Συναγερμός στην Ιαπωνία: Δηλητηριώδες ψάρι πουλήθηκε κατά λάθος σε σούπερ μάρκετ
Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα επικίνδυνα ψάρια, που δόθηκαν στο σούπερ μάρκετ πριν αφαιρεθεί το δηλητήριο
Σύστημα έκτακτου συναγερμού έχει ενεργοποιηθεί σε μία πόλη της Ιαπωνίας, προειδοποιώντας τους κατοίκους να αποφεύγουν να τρώνε τοπικά ψάρια, καθώς κινδυνεύουν να δηλητηριαστούν.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα σούπερ μάρκετ στην Γκαμαγκόρι, στην κεντρική Ιαπωνία, πούλησε πέντε πακέτα του ψαριού fugu χωρίς να αφαιρέσει το συκώτι, που μπορεί να περιέχει θανατηφόρο δηλητήριο.
Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί τρία από τα πέντε ύποπτα θανατηφόρα ψάρια, ωστόσο οι αρχές αναζητούν και τα υπόλοιπα δύο.
“Καλούμε τους κατοίκους να αποφεύγουν να τρώνε fugu. Έχουμε βρει τρία πακέτα, αλλά δεν ξέρουμε πού είναι τα άλλα δύο” είναι το μήνυμα των αρχών του Γκαμαγκόρι που μεταδίδουν με ηχεία σε όλη την πόλη.
Το fugu είναι ένα από τις πιο ακριβές χειμερινές λιχουδιές στην Ιαπωνία. Συχνά σερβίρεται σε λεπτές φέτες sashimi ή σε ζεστό δοχείο. Ωστόσο, το δέρμα, το έντερο, οι ωοθήκες και το συκώτι του ψαριού περιέχουν ένα δηλητήριο, την τετραδοτοξίνη, που ενδέχεται να αποβεί θανατηφόρα.
Το μέρος που εμπεριέχει το θανατηφόρο δηλητήριο ποικίλει από το ένα fugu στο άλλο. Οι γιαπωνέζοι σεφ πρέπει να έχουν ειδική άδεια για να προετοιμάζουν το ψάρι, ωστόσο κάθε χρόνο, υπάρχουν άτομα στην Ιαπωνία που χάνουν τη ζωή τους από κακά προετοιμασμένο fugu, ενώ αρκετοί καταφέρουν να ζήσουν, αντιμετωπίζοντας όμως προβλήματα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα σούπερ μάρκετ στην Γκαμαγκόρι, στην κεντρική Ιαπωνία, πούλησε πέντε πακέτα του ψαριού fugu χωρίς να αφαιρέσει το συκώτι, που μπορεί να περιέχει θανατηφόρο δηλητήριο.
Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί τρία από τα πέντε ύποπτα θανατηφόρα ψάρια, ωστόσο οι αρχές αναζητούν και τα υπόλοιπα δύο.
“Καλούμε τους κατοίκους να αποφεύγουν να τρώνε fugu. Έχουμε βρει τρία πακέτα, αλλά δεν ξέρουμε πού είναι τα άλλα δύο” είναι το μήνυμα των αρχών του Γκαμαγκόρι που μεταδίδουν με ηχεία σε όλη την πόλη.
Το fugu είναι ένα από τις πιο ακριβές χειμερινές λιχουδιές στην Ιαπωνία. Συχνά σερβίρεται σε λεπτές φέτες sashimi ή σε ζεστό δοχείο. Ωστόσο, το δέρμα, το έντερο, οι ωοθήκες και το συκώτι του ψαριού περιέχουν ένα δηλητήριο, την τετραδοτοξίνη, που ενδέχεται να αποβεί θανατηφόρα.
Το μέρος που εμπεριέχει το θανατηφόρο δηλητήριο ποικίλει από το ένα fugu στο άλλο. Οι γιαπωνέζοι σεφ πρέπει να έχουν ειδική άδεια για να προετοιμάζουν το ψάρι, ωστόσο κάθε χρόνο, υπάρχουν άτομα στην Ιαπωνία που χάνουν τη ζωή τους από κακά προετοιμασμένο fugu, ενώ αρκετοί καταφέρουν να ζήσουν, αντιμετωπίζοντας όμως προβλήματα.
Στα μεγάφωνα της πόλης, οι αρμόδιοι εξηγούν ότι το δηλητήριο του fugu μπορεί να παραλύσει το νευρικό σύστημα και να δημιουργήσει προβλήματα στο αναπνευστικό, που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι το θάνατο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα