Αιχμές Ερντογάν: Εξωτερικοί παράγοντες προκαλούν την κατάσταση στο Ιράν

Αιχμές Ερντογάν: Εξωτερικοί παράγοντες προκαλούν την κατάσταση στο Ιράν

«Αυτό είναι ένα εσωτερικό θέμα στο Ιράν, αυτές είναι αιτήματα ελευθερίας του λαού του Ιράν και δεν θα πρέπει άνθρωποι από το εξωτερικό, όπως έκαναν την περίοδο των γεγονότων της Ταξίμ στην Τουρκία, να πράξουν το ίδιο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος

Αιχμές Ερντογάν: Εξωτερικοί παράγοντες προκαλούν την κατάσταση στο Ιράν
Οι «προκλήσεις» που προέρχονται από το εξωτερικό στο πλαίσιο των πρόσφατων ταραχών στο Ιράκ «δεν είναι ορθές» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
.

«Κάποιοι από το εξωτερικό προκαλούν την κατάσταση και αυτές οι προκλήσεις δεν είναι ορθές», τόνισε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους σε μια συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1 που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο σήμερα το απόγευμα, την παραμονή της επίσκεψής του στο Παρίσι.

Κλείσιμο
«Αυτό είναι ένα εσωτερικό θέμα στο Ιράν, αυτές είναι αιτήματα ελευθερίας του λαού του Ιράν και δεν θα πρέπει άνθρωποι από το εξωτερικό, όπως έκαναν την περίοδο των γεγονότων στο (συμβολικό σημείο) της Ταξίμ στην Τουρκία, να πράξουν το ίδιο, να μην παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις χωρών, αφήστε τους να λύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «συνομίλησα με τον (Ιρανό ομόλογό του) Ροχανί και από ό,τι έχω δει, η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί σε μία με δύο μέρες. Μου είπαν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Παρίσι αύριο, ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι «προσδίδει μεγάλη σημασία σε αυτήν (...) Στα περιφερειακά ζητήματα, στο διμερές πεδίο, τα βήματα που έχουμε ήδη κάνει με τον κύριο Μακρόν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Σε ό,τι αφορά τη διέλευση από το τουρκικό έδαφος γάλλων και ευρωπαϊκών τζιχαντιστών, που προσπαθούν να δραπετεύσουν από τη Συρία ή το Ιράκ, ο Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να «προσφέρει κάθε είδους στήριξη στα κράτη που συνεργάζονται μαζί μας σε αυτό το ζήτημα».

Είπε ότι η Τουρκία είχε ήδη «εκδώσει περίπου 5.600 ξένους μαχητές» και έχει συλλάβει ακόμη 54.000 Τούρκους.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης