Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία οι στρατιωτικές ασκήσεις «Zapad 2017»

Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία οι στρατιωτικές ασκήσεις «Zapad 2017»

Σύμφωνα με τη Μόσχα, συνολικά θα συμμετέχουν 12.700 στρατιώτες, περιλαμβανομένης μιας σημαντικής λευκορωσικής δύναμης - Από την πλευρά του, το ΝΑΤΟ, κάνει λόγο για περίπου 100.000 στρατιώτες και εκτοξεύσεις πυραύλων που είναι ικανοί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές

Υπό το άγρυπνο βλέμμα του ΝΑΤΟ , η Ρωσία δείχνει τα «δόντια» της στη Δύση, ξεκινώντας σήμερα τη ρωσική άσκηση "Zapad 2017" ("Δύση- 2017") στην οποία συμμετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λευκορωσία, τη Βαλτική, τη δυτική Ρωσία και τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της Μόσχας από τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, όπως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ. 

Από την πλευρά του, το ΝΑΤΟ, υποστηρίζει πως η άσκηση είναι μεγαλύτερη από ότι παραδέχεται η Μόσχα, κάνοντας λόγο για περίπου 100.000 στρατιώτες και εκτοξεύσεις πυραύλων που είναι ικανοί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Σύμφωνα όμως με ανακοίνωση της Μόσχας, συνολικά θα συμμετέχουν 12.700 στρατιώτες, περιλαμβανομένης μιας σημαντικής λευκορωσικής δύναμης. Αξίζει να σημειωθεί πως, αυτός ο αριθμός βρίσκεται κάτω από το όριο των 13 χιλιάδων στρατιωτών- όριο το οποίο, αν ξεπεραστεί, επιτάσσει, βάσει διεθνούς συνθήκης, μεγάλη παρουσία ξένων παρατηρητών.

"Η Λευκορωσία και η Ρωσία προσκάλεσαν στρατιωτικούς παρατηρητές να παραστούν στα γυμνάσια "Δύση 2017" που θα πραγματοποιηθούν στα εδάφη τους. Το ΝΑΤΟ θα στείλει  δύο εμπειρογνώμονες  στην Λευκορωσία", δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Οάνα Λουγκέσκου.

Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με την επωνυμία «Δύση -2017», με τη συμμετοχή της Ρωσία και της Λευκορωσίας, θα πραγματοποιηθούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Στις δυνάμεις που θα συμμετέχουν περιλαμβάνονται ο στόλος της Βαλτικής και μονάδες από διαφορετικά όπλα- από τεθωρακισμένα μέχρι αερομεταφερόμενες δυνάμεις, επίλεκτες δυνάμεις «Σπετσνάζ», ειδικοί ηλεκτρονικού πολέμου κ.α. Η άσκηση κανονικά προορίζεται να διαρκέσει μία εβδομάδα, αλλά ίσως να κρατήσει περισσότερο και δεν απουσιάζουν προειδοποιήσεις όπως αυτές από πλευράς του Ουκρανού προέδρου, Πέρτρο Ποροσένκο, ο οποίος περιέγραψε τις προετοιμασίες για την άσκηση ως «προετοιμασίες για έναν επιθετικό πόλεμο σε κλίμακα ηπείρου», τονίζοντας πως η Ουκρανία ενισχύει τις άμυνες στα σύνορά της.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

0mcclurefamily

Η επίμαχη φωτογραφία δέχτηκε πάνω από 15 χιλιάδες κλικ - To ζευγάρι με τα τρία παιδιά προτρέπει και άλλες μεικτές οικογένειες να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες.

palacio

Το επίσημο κόστος του ανέρχεται στα 34,4 εκατομμύρια δολάρια -  Δύο όροφοι χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τον πρόεδρο, εκ των οποίων μια προεδρική σουίτα 1.068 τετραγωνικών 

screen-shot-2018-05-06-at-09-18-14-1525594726

Στις 9 Ιουλίου θα βαπτιστεί ο δισεγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι - Χθες ήρθε στον κόσμο το έβδομο δισέγγονο της 92χρονης βασίλισσας, ένα κοριτσάκι, που γέννησε η κόρη της πριγκίπισσας Άννας, Ζάρα Τιντάλ