Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία οι στρατιωτικές ασκήσεις «Zapad 2017»

Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία οι στρατιωτικές ασκήσεις «Zapad 2017»

Σύμφωνα με τη Μόσχα, συνολικά θα συμμετέχουν 12.700 στρατιώτες, περιλαμβανομένης μιας σημαντικής λευκορωσικής δύναμης - Από την πλευρά του, το ΝΑΤΟ, κάνει λόγο για περίπου 100.000 στρατιώτες και εκτοξεύσεις πυραύλων που είναι ικανοί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές

Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία οι στρατιωτικές ασκήσεις «Zapad 2017»
Υπό το άγρυπνο βλέμμα του ΝΑΤΟ , η Ρωσία δείχνει τα «δόντια» της στη Δύση, ξεκινώντας σήμερα τη ρωσική άσκηση "Zapad 2017" ("Δύση- 2017") στην οποία συμμετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λευκορωσία, τη Βαλτική, τη δυτική Ρωσία και τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της Μόσχας από τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, όπως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ. 

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, το ΝΑΤΟ, υποστηρίζει πως η άσκηση είναι μεγαλύτερη από ότι παραδέχεται η Μόσχα, κάνοντας λόγο για περίπου 100.000 στρατιώτες και εκτοξεύσεις πυραύλων που είναι ικανοί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Σύμφωνα όμως με ανακοίνωση της Μόσχας, συνολικά θα συμμετέχουν 12.700 στρατιώτες, περιλαμβανομένης μιας σημαντικής λευκορωσικής δύναμης. Αξίζει να σημειωθεί πως, αυτός ο αριθμός βρίσκεται κάτω από το όριο των 13 χιλιάδων στρατιωτών- όριο το οποίο, αν ξεπεραστεί, επιτάσσει, βάσει διεθνούς συνθήκης, μεγάλη παρουσία ξένων παρατηρητών.

"Η Λευκορωσία και η Ρωσία προσκάλεσαν στρατιωτικούς παρατηρητές να παραστούν στα γυμνάσια "Δύση 2017" που θα πραγματοποιηθούν στα εδάφη τους. Το ΝΑΤΟ θα στείλει  δύο εμπειρογνώμονες  στην Λευκορωσία", δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Οάνα Λουγκέσκου.

Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με την επωνυμία «Δύση -2017», με τη συμμετοχή της Ρωσία και της Λευκορωσίας, θα πραγματοποιηθούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Στις δυνάμεις που θα συμμετέχουν περιλαμβάνονται ο στόλος της Βαλτικής και μονάδες από διαφορετικά όπλα- από τεθωρακισμένα μέχρι αερομεταφερόμενες δυνάμεις, επίλεκτες δυνάμεις «Σπετσνάζ», ειδικοί ηλεκτρονικού πολέμου κ.α. Η άσκηση κανονικά προορίζεται να διαρκέσει μία εβδομάδα, αλλά ίσως να κρατήσει περισσότερο και δεν απουσιάζουν προειδοποιήσεις όπως αυτές από πλευράς του Ουκρανού προέδρου, Πέρτρο Ποροσένκο, ο οποίος περιέγραψε τις προετοιμασίες για την άσκηση ως «προετοιμασίες για έναν επιθετικό πόλεμο σε κλίμακα ηπείρου», τονίζοντας πως η Ουκρανία ενισχύει τις άμυνες στα σύνορά της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης