Wall Street Journal: Εν όψει Brexit, βρετανοί υπουργοί διαβάζουν... Βαρουφάκη

Wall Street Journal: Εν όψει Brexit, βρετανοί υπουργοί διαβάζουν... Βαρουφάκη

Ο αρθρογράφος Σάιμον Νίξον συνδέει την ελληνική κρίση και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τις διαπραγματεύσεις της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit

Wall Street Journal: Εν όψει Brexit, βρετανοί υπουργοί διαβάζουν... Βαρουφάκη
Μία ενδιαφέρουσα ανάλυση για το Brexit, την Ελλάδα και τον Βαρουφάκη δημοσιεύεται σήμερα στη Wall Street Journal, με τίτλο «Τι μπορεί να μάθουν οι Βρετανοί διαπραγματευτές του Brexit από την Ελλάδα» και συγγραφέα, τον αρθρογράφο της αμερικανικής εφημερίδας Σάιμον Νίξον.



Ο γνωστός αρθρογράφος ξεκινά την ανάλυσή του, γράφοντας: «Εάν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit έχουν αρχίσει με θυελλώδη τρόπο, τότε ρίξτε την ευθύνη στον Γιάνη Βαρουφάκη».

Ο Νίξον πιστεύει ότι αρκετοί υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έλαβαν μαθήματα από τον Έλληνα πρώην υπουργό Οικονομικών, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική κρίση του α’ εξαμήνου του 2015. Μάλιστα, λέει ότι το βιβλίο του Βαρουφάκη «Ενήλικοι στο δωμάτιο» φαίνεται πως ήταν τοπ στη λίστα των καλοκαιρινών βιβλίων για μερικούς Βρετανούς υπουργούς.
Κλείσιμο




Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Wall Street Journal, ο Βαρουφάκης έχει γίνει «ήρωας» για πολλούς πολιτικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο εξηγεί, λέγοντας πως «για τους Αριστερούς, είναι ο ηγέτης της παγκόσμιας αντίστασης ενάντια στη λιτότητα, ενώ για τους δεξιούς ευρωσκεπτικιστές, είναι αυτός που οραματίζεται την καταστροφή του ευρώ».

Ο Νίξον προσπαθεί να συγκρίνει τις δύο διαπραγματευτικές διαδικασίες, του Brexit και της ελληνικής κρίσης. Παραδέχεται ότι «πράγματι αντλούνται μαθήματα για το Λονδίνο από την Ελλάδα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να εξαχθούν τα λάθος διδάγματα».

Ο αρθρογράφος στη συνέχεια αναφέρεται στις προτάσεις της βρετανικής κυβέρνησης  για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να δείξει την εποικοδομητική στάση του Λονδίνου στις διαπραγματεύσεις ,αλλά υπογραμμίζει ότι πολλές από αυτές τις προτάσεις είναι τόσο «ξεφτισμένες» όσο ήταν και οι αντίστοιχες του κ. Βαρουφάκη το 2015.

«Το πραγματικό δίδαγμα για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η ανάγκη να προχωράει σε νηφάλιες αξιολογήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων και να προετοιμάζει την κοινή γνώμη για την αναπόφευκτη αλλαγή των εμπορικών και οικονομικών συνεργασιών» επισημαίνει ο Νίξον και εφόσον η βρετανική κυβέρνηση δεν τον κάνει, «θα εγκλωβιστεί σε θέσεις, από τις οποίες αργότερα δεν θα μπορεί να δραπετεύσει» τονίζει.

Τέλος, ο γνωστός αρθρογράφος καταλήγει ότι «η βρετανική κυβέρνηση έχει ακόμη χρόνο -αλλά όχι πάρα πολύ- προκειμένου να αποφύγει τα λάθη του κ. Βαρουφάκη».







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης