Φωτιά στο Λονδίνο: Πρώτη παραίτηση μετά την εκατόμβη στον «Πύργο της Κολάσεως»

Φωτιά στο Λονδίνο: Πρώτη παραίτηση μετά την εκατόμβη στον «Πύργο της Κολάσεως»

Ο Χόλγκεϊτ δήλωσε ότι αναγκάστηκε σε παραίτηση από τη κυβέρνηση της Τερέζα Μέι και διευκρίνισε ότι ο υπουργός Αυτοδιοίκησης και Κοινοτήτων Σατζίντ Τζάβιντ ζήτησε από τον επικεφαλής του συμβουλίου Νίκολας Πάτζετ-Μπράουν να ζητήσει την παραίτηση

Φωτιά στο Λονδίνο: Πρώτη παραίτηση μετά την εκατόμβη στον «Πύργο της Κολάσεως»
Την παραίτησή του υπέβαλε ο εκτελεστικός διευθυντής του συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι, Νίκολας Χόλγκεϊτ, της συνοικίας όπου βρίσκεται ο πύργος των εργατικών κατοικιών που καταστράφηκε την περασμένη εβδομάδα. Από την πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους 79 άτομα.

Ο Χόλγκεϊτ δήλωσε ότι αναγκάστηκε σε παραίτηση από τη κυβέρνηση της Τερέζα Μέι και διευκρίνισε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο υπουργός Αυτοδιοίκησης και Κοινοτήτων Σατζίντ Τζάβιντ ζήτησε από τον επικεφαλής του συμβουλίου Νίκολας Πάτζετ-Μπράουν να ζητήσει από τον εκτελεστικό διευθυντή να παραιτηθεί.

«Παρά την επιθυμία μου να συνεχίσω, σε πολύ απαιτητικές συνθήκες, να ηγηθώ των διοικητικών ευθυνών του συμβουλίου, αποφάσισα ότι είναι καλύτερο να παραιτηθώ του ρόλου μου, μόλις διορισθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης», αναφέρει στην ανακοίνωση που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κλείσιμο
Η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε την επομένη της τραγωδίας ότι η υποστήριξη προς τους κατοίκους του Grenfell Tower δεν ήταν αρκετή. «Αυτό αποτελεί αποτυχία του κρατικού μηχανισμού, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, να βοηθήσει τους ανθρώπους όταν βρίσκονταν στην μεγαλύτερη ανάγκη» είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης