Επίθεση σε τουριστικό θέρετρο στο Μάλι: Δύο νεκροί και όμηροι

Επίθεση σε τουριστικό θέρετρο στο Μάλι: Δύο νεκροί και όμηροι

Ελευθερώθηκαν τουλάχιστον 32 άτομα- «Τρομοκρατικό χτύπημα από τζιχαντιστές», λέει η κυβέρνηση

Επίθεση σε τουριστικό θέρετρο στο Μάλι: Δύο νεκροί και όμηροι
Επίθεση δέχθηκε τουριστική εγκατάσταση στο Μπαμακό, πρωτεύουσα του Μαλί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι πρώτες ανεπίσημες αναφορές κυβερνητικών στελεχών, κάνουν λόγο για δύο νεκρούς.

Κάτοικοι της περιοχής όπου βρίσκεται η τουριστική εγκατάσταση, στην οποία συχνάζουν δυτικοί τουρίστες, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσαν πυροβολισμούς και ότι δυνάμεις του στρατού του Μαλί και της γαλλικής δύναμης Barkhane κατευθύνονται προς το σημείο. Καπνός υψώνεται από την εγκατάσταση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ένοπλοι πήραν ομήρους στο τουριστικό θέρετρο Cangaba, το οποίο προτιμούν πολλοί δυτικοί τουρίστες.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση από τζιχαντιστές, δίχως να είναι σε θέση να πει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το θέρετρο Cangaba έχει αποκλειστεί και οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν να εξουδετερώσουν άγνωστο αριθμό τρομοκρατών.
Κλείσιμο

Το υπουργείο ασφάλειας επιβεβαίωσε τους δύο νεκρούς από την επίθεση των τρομοκρατών στο τουριστικό θέρετρο, στο οποίο υπήρχαν αξιωματούχοι της ρωσικής στρατιωτικής αποστολής στην αφρικανική χώρα, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ένας νεκρός είναι Γάλλος πολίτης με καταγωγή από την Γκαμπόν. Για το δεύτερο θύμα γίνεται προσπάθεια να αναγνωριστεί.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για τραυματίες, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών, καθώς ο αριθμός δύο προέκυψε από τον αρχικό έλεγχο, ενώ η επιχείρηση του στρατού βρισκόταν σε εξέλιξη.

Όπως ενημέρωσε η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας, τουλάχιστον 32 άτομα χρησιμοποιήθηκαν ως όμηροι από τους τζιχαντιστές, αλλά ελευθερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης