Τούρκος υπουργός: Όσο κρατάνε τον Γκιουλέν, οι ΗΠΑ είναι πίσω από το πραξικόπημα

Τούρκος υπουργός: Όσο κρατάνε τον Γκιουλέν, οι ΗΠΑ είναι πίσω από το πραξικόπημα

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού συνδέει την απόπειρα πραξικοπήματος με την Ουάσιγκτον στην περίπτωση που οι Αμερικανοί δεν θα εκδώσουν τον Γκιουλέν

Τούρκος υπουργός: Όσο κρατάνε τον Γκιουλέν, οι ΗΠΑ είναι πίσω από το πραξικόπημα
«Όσο κρατάνε εκεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα αυτό».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εργασίας της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας το Σάββατο στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο «Χαμπέρουρκ», στον απόηχο της αιματηρής απόπειρας πραξικοπήματος στην χώρα.

Ο Σοϊλού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Γκιουλέν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τόνισε ότι πρέπει να εκδοθεί στην Τουρκία, ενώ λίγη ώρα αργότερα, κατά την διάρκεια ομιλίας του από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, ανάλογη έκκληση προς τις ΗΠΑ απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν ζήτησε από τις ΗΠΑ να παραδώσουν «τα άτομα αυτά που βρίσκονται στην Πενσιλβανία», αναφερόμενος στον Μοχάμεντ Φετουλάχ Γκιουλέν και στην ομάδα του.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι τα άτομα αυτά στην Πενσιλβανία θα πρέπει να παραδοθούν στην Τουρκιά. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι αλλά πρέπει να μας επιτρέψουν να υλοποιηθεί αυτό το αίτημα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αδέρφια μου, απευθύνω έκκληση στις ΗΠΑ. Κάθε φορά που ζητήσατε έναν τρομοκράτη από εμάς εμείς τον εκδώσαμε και τώρα τα άτομα αυτά εντάσσονται σε αυτή τη λίστα για εμάς και ζητάμε να τους παραδώσετε».
Κλείσιμο

Σημειώνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση συνδέει την απόπειρα πραξικοπήματος απευθείας με τον Φετχουλάχ Γκιουλέν και το θρησκευτικό του τάγμα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μάλιστα, ερωτηθείς σήμερα σχετικά με το ζήτημα της έκδοσης του Γκιουλέν, είπε ότι οι χώρες που θα στήριζαν τον Γκιουλέν δεν θα είναι φιλικές προς την Τουρκία.

Η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εργασίας όμως είναι ακόμη πιο έντονη, αφού συνδέει την απόπειρα πραξικοπήματος με την Ουάσιγκτον στην περίπτωση που οι Αμερικανοί δεν θα εκδώσουν τον Γκιουλέν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης