Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Μοχάμεντ Άλι

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Μοχάμεντ Άλι

Υπολογίζεται ότι περίπου 15.000 άνθρωποι συνέρευσαν στη γεννέτειρά του  για να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον θρύλο της πυγμαχίας

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Μοχάμεντ Άλι
Το τελευταίο αντίο στον θρύλο της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι , θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι αλλά και αξιωματούχοι από διάφορες χώρες.  Η κηδεία του πρωταθλητή βαρέων βαρών θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 μ.μ , ώρα Ελλάδος, ένα 24ωρο μετά τη μουσουλμανική προσευχή που τελέστηκε στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Κλείσιμο








Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC, η σορός του Μοχάμεντ Άλι έχει τεθεί σε λαικό προσκύνημα στην παιδική γειτονιά του πυγμάχου στο Κεντάκι των ΗΠΑ, με το γεγονός να μεταδίδεται από δεκάδες αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και από το πρώτο αφρικανο-αμερικανικό δίκτυο "Bounce TV".

Υπολογίζεται πως περίπου 15.000 επισκέπτες θα βρίσκονται στη γενέτειρά του,  το Λιούισβιλ, για το ύστατο χαίρε, πέραν των εκατομμυρίων ανθρώπων που θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν από την τηλεόραση.







 Η διαθρησκευτική τελετή θα γίνει στο κέντρο της πόλης, παρουσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, και του ηθοποιού Μπίλι Κρίσταλ που θα απευθύνουν έναν τελευταίο χαιρετισμό. Στη συνέχεια ο Μοχάμεντ Άλι θα ταφεί στο κοιμητήριο Cave Hill της πόλης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Σουλτάνος του Βοσπόρου, Ταγίπ Ερντογάν, είχε ζητήσει να είναι ένας από τους ομιλητές στην κηδεία, ωστόσο, οι συγγενείς του διάσημου πυγμάχου δεν τον ήθελαν στην κηδεία , την οποία ο ίδιος ο Μοχάμεντ είχε σχεδιάσει εδώ και 10 χρόνια.  Πάντως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται σήμερα στην κηδεία.







Σύμφωνα με τους συγγενείς του Μοχάμεντ Άλι, ο αείμνηστος μποξέρ είχε αρχίσει εδώ και μια δεκαετία να φτιάχνει το πλάνο της κηδείας του: "Ήταν πολύ σημαντικό για τον Μοχάμεντ να διεξαχθεί η τελετή με τα δεδομένα της μουσουλμανικής παράδοσης όπως επίσης και να δοθεί η ευκαιρία όλους όσοι θέλουν να τον τιμήσουν". 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης