Ρατσιστικό παραλήρημα στην Αυστρία: Καθημερινά επεισόδια εναντίον μουσουλμάνων

Ρατσιστικό παραλήρημα στην Αυστρία: Καθημερινά επεισόδια εναντίον μουσουλμάνων

Συνελήφθη 46χρονος γιατί πέταξε δύο γουρουνοκεφαλές σε μουσουλμανικό τέμενος, στο Γκρατς

Ρατσιστικό παραλήρημα στην Αυστρία: Καθημερινά επεισόδια εναντίον μουσουλμάνων
Πρόσφυγες και μουσουλμάνοι βρίσκονται στο επίκεντρο της έξαρσης του ρατσισμού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Αυστρία. Η αλλαγή πλεύσης στην πολιτική της χώρας απέναντι στο προσφυγικό, με τη λήψη έκτακτων μέτρων και ελέγχων στα σύνορα και την επιβολή αυξημένων όρων για την παροχή ασύλου, δημιούργησε το πρόσφορο έδαφος προκειμένου να δράσουν τα ακροδεξιά στοιχεία. Σε καθημερινή βάση καταγράφονται διάφορα επεισόδια εναντίον προσφύγων και μουσουλμάνων.

Την Παρασκευή, συνελήφθη ένας ακόμη άνδρας, ηλικίας 46 ετών, στο Γκρατς, ο οποίος πέταξε δύο γουρουνοκεφαλές σε μουσουλμανικό τέμενος. Αυτό ήταν το τελευταίο από μία λίστα με αμέτρητα επεισόδια, τα οποία έχουν αυξήσει κατά 54% τις ρατσιστικές επιθέσεις, από βανδαλισμούς, έως και σοβαρά περιστατικά, με ανθρώπους να καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Κλείσιμο
Στη διάρκεια του 2015, η Αυστρία δέχθηκε πάνω από 90.000 αιτήσεις για άσυλο. Ωστόσο, μετά από πολλά περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων από πρόσφυγες, η κυβέρνηση έλαβε περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο, το γενικότερο κλίμα στη χώρα έχει «βαρύνει» εναντίον των προσφύγων, με τις ακροδεξιές τάσεις να αυξάνονται, γεγονός που αποτυπώθηκε στις πρόσφατες τοπικές εκλογές, στις οποίες το κόμμα που εκφράζει την ακροδεξιά αύξησε εντυπωσιακά τα ποσοστά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης