Ιράκ: Πάνω από 120 τα κρούσματα από τη νέα επιδημία χολέρας

Ιράκ: Πάνω από 120 τα κρούσματα από τη νέα επιδημία χολέρας

Η χολέρα που έχει κάνει την εμφάνισή της τους τελευταίους μήνες στο Ιράκ συνεχίζει να εξαπλώνεται, παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί των νεκρών, σύμφωνα με τις αρχές, έχουν μείνει σταθεροί

Ιράκ: Πάνω από 120 τα κρούσματα από τη νέα επιδημία χολέρας
Η χολέρα στο Ιράκ ξαναχτυπά μετά το 2012 που είχε κάνει ξανά την εμφάνισή της. Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, καθώς ήδη 121 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί ότι πάσχουν από την αρρώστια. Οι περισσότεροι από αυτούς ζουν στην πόλη Abu Ghraib, περί τα 25 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης και επεκτείνεται σε αρκετές πόλεις στις όχθες του Ευφράτη.

Τα πρώτα κρούσματα παρουσιάστηκαν πριν μία εβδομάδα, και ήδη ο αριθμός αυτών που έχουν μολυνθεί ξεπερνά του 120. Παρ' όλα αυτά, οι αρχές δεν ανακοινώνουν νεκρούς εδώ και αρκετές ημέρες, κάτι που εγείρει υποψίες για την αληθινή πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει επαρκή στοιχεία για την επιδημεία.

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η χολέρα μεταδίδεται μέσα από μολυσμένα νερά και τροφή, και αν δεν τύχει άμεσης θεραπείας μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο μέσα σε λίγες ώρες. Το σύστημα διαχείρισης υδάτων στο Ιράκ είναι χτυπημένο από τον χρόνο και τους συνεχείς πολέμους, και το νερό το οποίο πίνουν οι κάτοικοι είναι στις περισσότερες περιπτώσεις εντελώς ακατάλληλο για τον άνθρωπο. 

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας επισήμανε ότι μεγάλη ευθύνη για την έκρηξη της χολέρας αποδίδεται στα χαμηλά επίπεδα του νερού στον ποταμό Ευφράτη, τα οποία είναι πλέον ιδιαίτερα μολυσμένα για πόση αλλά και για χρήση στο πότισμα των χωραφιών.

Σημειώνει επίσης ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, που πολλές φορές ξεπέρασαν τους 50°C, επιβάρυναν ακόμα περισσότερο την ποιότητα του νερού, αυξάνοντας δραματικά τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης