AirAsia: Οι κακές καιρικές συνθήκες πίσω από τη συντριβή του αεροσκάφους;

AirAsia: Οι κακές καιρικές συνθήκες πίσω από τη συντριβή του αεροσκάφους;

Σύμφωνα με 14σέλιδη έκθεση της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ινδονησίας

AirAsia: Οι κακές καιρικές συνθήκες πίσω από τη συντριβή του αεροσκάφους;
Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή πάνω από τη θάλασσα της Ιάβας ενδέχεται να αποτέλεσαν το σημαντικότερο παράγοντα της συντριβής του αεροσκάφους της AirAsia, σύμφωνα με έκθεση της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ινδονησίας.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία, οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν την ώρα που το αεροσκάφος πετούσε είναι πιθανό να προκάλεσαν βλάβη στον κινητήρα του, με αποτέλεσμα να καταπέσει στη θάλασσα. 

Στην 14σέλιδη έκθεση επισημαίνεται πως τη στιγμή της πτήσης η θερμοκρασία κυμαινόταν ανάμεσα στους -60 και -65 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο διευκρινίζεται ότι οι κακές καιρικές συνθήκες αποτελούν μοναχά μία ανάλυση και όχι το τελικό συμπέρασμα της υπηρεσίας. 

Ωστόσο, το σενάριο αυτό ενδέχεται να ισχύει καθώς ο κυβερνήτης λέγεται πως ζήτησε άδεια από τον πύργο ελέγχου να αλλάξει ρότα ώστε να αποφύγει την κακοκαιρία πριν το στίγμα του αεροπλάνου χαθεί από τα ραντάρ. 

Μάλιστα, η μετεωρολογική υπηρεσία επισήμανε πως πριν την απογείωση οι συνθήκες ήταν «ανησυχητικές», ενώ υπήρχε η προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης