Αφγανιστάν: Σε τρεις εβδομάδες το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

Αφγανιστάν: Σε τρεις εβδομάδες το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

Τόσο χρόνο θα χρειαστεί η ομάδα που έχει αναλάβει την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων του δευτέρου γύρου

Αφγανιστάν: Σε τρεις εβδομάδες το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών
  
O πρόεδρος της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής Άχμαντ Γιούσουφ Νουριστάνι εκτίμησε την Κυριακή ότι η επανακαταμέτρηση του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων του δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν- για την οποία συμφώνησαν το Σάββατο οι δύο αντίπαλοι υποψήφιοι Αμπντουλά Αμπντουλά και Άσραφ Γάνι, θα διαρκέσει 3 εβδομάδες.

«Προκειμένου αυτή η επανακαταμέτρηση να ολοκληρωθεί με επιτυχία εγκαίρως, η ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή σχεδιάζει να συστήσει 100 ομάδες προκειμένου να εξετάζει 1000 κάλπες κάθε ημέρα (…) και ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί σε 3 εβδομάδες» δήλωσε ο Νουριστάνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Καμπούλ.
Κλείσιμο

Ο Νουριστάνι διευκρίνισε ότι το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης «θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από τους 2 υποψηφίους όπως το υποσχέθηκαν» και ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί παρουσία των μελών των ομάδων των δύο υποψηφίων και Αφγανών και διεθνών παρατηρητών.

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (Unama) Γιαν Κούμπις που ήταν παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσε τα συγχαρητήριά του για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε και την επιστροφή της ομάδας του Αμπντουλά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης