Περίπου 500 φιλορώσοι αντάρτες επιτέθηκαν σε κυβενρητικά στρατεύματα, στην ανατολική Ουκρανία, ενώ στους 20 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί αντάρτες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.
Ειδικότερα, το υπουργείο προέβη σε ανακοινώσεις την Παρασκευή, διευκρινίζοντας πως οι συγκρούσεις σημειώθηκαν έξω από το χωριό Rubizhne. Επιπρόσθετα, το υπουργείο ανακοίνωσε πως ένας στρατιώτης της Ουκρανικής κυβέρνησης σκοτώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σε διαφορετική συμπλοκή, κοντά στην ίδια περιοχή.
Σύμφωνα με το διοικητή της ομάδας αυτοάμυνας, οι αυτονομιστές χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα, ελεύθερους σκοπευτές και εκτοξευτήρες χειροβομβίδων κατά του σώματος των ουκρανών εθελοντών που φέρει την ονομασία Τάγμα του Ντονμπάς.
Την Πέμπτη στο Λουχάνσκ, επίσης προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, και στο Ντονέτσκ σημειώθηκαν οι πιο αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις που είναι πιστές στο Κίεβο και τους φιλορώσους αυτονομιστές από τότε που ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων η οποία έχει στόχο να ανακτηθεί ο έλεγχος του ανατολικού τμήματος της χώρας από τις ουκρανικές αρχές.
Συγκρούσεις στο Ντονέτσκ - Επτά νεκροί
Εξάλλου, στους επτά ανήλθαν οι νεκροί από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή ανάμεσα σε Ουκρανούς στρατιώτες και φιλορώσους ενόπλους κοντά στο Ντονέτσκ, προπύργιο των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.