Την ανησυχία της για την πρόθεση που εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να κηρύξει τη χώρα σε κατάστακτη έκτακτης ανάγκης, εξέφρασε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, η οποία επισπεύδει την επίσκεψή της στο Κίεβο για αύριο το βράδυ.
«Κάτι τέτοιο θα ξεκινούσε μία καθοδική πορεία για την Ουκρανία, η οποία δεν θα ωφελούσε κανέναν. Επίσης, ζητώ από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης να διαχωρίσουν τη θέση τους από όσους επιλέγουν να καταφύγουν στη βία» δήλωσε.
«Η λύση στην κρίση μπορεί να είναι μόνο πολιτική. Αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι αληθινός διάλογος, προκειμένου να υπάρξει συναίνεση στον δρόμο προς τα εμπρός» πρόσθεσε.
Η κ. Άστον εξέφρασε την ελπίδα ότι η ουκρανική Βουλή θα ανοίξει κατά την αυριανή συνεδρίασή της το δρόμο προς μια πολιτική λύση, που θα περιλαμβάνει ανάκληση των νόμων κατά των διαδηλώσεων που υπεγράφησαν στις 16 Ιανουαρίου.
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.