Επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών στη Συρία ο Μπαν Κι Μουν

Επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών στη Συρία ο Μπαν Κι Μουν

«Ένοχος για πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ο Άσαντ» - Ολοκληρώθηκε η έκθεση του ΟΗΕ για την επίθεση με χημικά στα περίχωρα της Δαμασκού

Επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών στη Συρία ο Μπαν Κι Μουν
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι ένοχος «για πολλά  εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μπαν Κι Μουν εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του ότι οι επιθεωρητές του ΟΗΕ θα επιβεβαιώσουν με την έκθεσή τους ότι έγινε χρήση χημικών όπλων στη Συρία, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα κατονομάζεται ο υπεύθυνος της επίθεσης.

Επιπλέον ο ΟΗΕ χαρακτήρισε «ελλιπές» το αίτημα που κατέθεσε χθες Πέμπτη η Συρία ζητώντας να γίνει πλήρες μέλος της διεθνούς Σύμβασης για την απαγόρευση χρήσης χημικών όπλων, έτσι ώστε για να μπορέσει να ενταχθεί στην Σύμβαση για τα Χημικά όπλα. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ο ΟΗΕ ζήτησε από τη Συρία περισσότερες πληροφορίες. 

Την ίδια ώρα επικεφαλής των ειδικών επιθεωρητών του ΟΗΕ ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η έκθεση για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.  Η έκθεση των ειδικών επιθεωρητών του ΟΗΕ που ερεύνησαν επί τόπου τις καταγγελίες για τη σφαγή με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την Δευτέρα. Η εντολή των εμπειρογνωμόνων ωστόσο δεν προβλέπει ότι θα πρέπει να υποδείξουν και τους υπαίτιους για την επίθεση αυτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης